Русия не вижда тема за преговори по ситуацията около стоманодобивния

...
Русия не вижда тема за преговори по ситуацията около стоманодобивния
Коментари Харесай

Русия не вижда повод за още преговори около съдбата на военните в Азовстал

Русия не вижда тематика за договаряния по обстановката към стоманодобивния цех " Азовстал " в южния град Мариупол. Руският президент Владимир Путин към този момент съобщи, че цивилните могат да излязат оттова, а военните би трябвало да сложат оръжие. Това заяви в четвъртък за ТАСС прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков.

Така той разяснява думите на украинския водач Володимир Зеленски, че Киев е подготвен за незабавни договаряния за евакуация на хора от Азовстал.

" Президентът Путин сподели напълно ясно - цивилните могат да излизат и да отидат във всяка посока. Военните също би трябвало да сложат оръжието си и да излязат. Животът им ще бъде пощаден. На всички ранени и заболели ще бъде предоставена здравна помощ, сподели Песков. Какво би могло да бъде предмет на договаряния в този случай? " заключи той.

Зеленски разгласи готовността на Украйна за договаряния за евакуация на хора от Азовстал в четвъртък вечерта след диалози в Киев с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.
 Руските сили приключват едностранно офанзивите против Обновена
Руските сили приключват едностранно офанзивите против " Азовстал "

Засега няма без значение удостоверение

Във вторник Гутериш организира диалози в Москва с Путин. По време на откритата част на срещата съветският водач сподели, че цивилните, в случай че са на територията на Азовстал, могат да изоставен, а бойците на украинската войска са длъжни да ги пуснат. Както означи президентът на Руската федерация, работят съветски филантропични коридори от Мариупол, през тях към този момент са тръгнали 130-140 хиляди души, които могат да отидат на всички места - в Русия или Украйна. Според Путин, в случай че в Азовстал има цивилни, то запазването им като жив щит е закононарушение от страна на украинските националистически батальони.

Също по този начин, съгласно Путин, за украинските военни в Азовстал има образец за техни приятели, които преди този момент са поставили оръжие и са в естествени условия, а ранените получават пълноценна здравна помощ.

Руският водач сподели на Гутериш, че Руската федерация е подготвена да даде на представители на Организация на обединените нации и Червения кръст достъп до тези пандизчии.
 Украйна предлага договаряния с Русия до
Украйна предлага договаряния с Русия до " Азовстал " в Мариупол

По-рано през днешния ден съгласно Киев, съветските сили са възобновили въздушните удари по металургичния цех

Припомняме, че през вчерашния ден Киев упрекна Русия, че пречи на евакуирането на ранени украински бойци, тъй като желае да ги залови. Това съобщи регионалният шеф на Донецк Павло Кириленко.

По негови думи Русия блокира и напъните за образуване на филантропични коридори на други места в Донецк, само че съветските сили са арестувани в неговия район.

Стотици бойци и няколко цивилни се укриват в стоманодобивния цех - последното им барикада в Мариупол. Руските сили обстрелват " Азовстал " в продължение на седмици, само че съветският президент Владимир Путин съобщи, че заводът не би трябвало да се щурмува.

" Те желаят да употребяват опцията да заловят бранителите на Мариупол, множеството от които са от батальона " Азов ", изясни Кириленко, визирайки група бойци, заклеймявани от Москва.
 Украйна: Руската войска възобнови щурма на
Украйна: Руската войска възобнови щурма на " Азовстал "

Отново се нанасят въздушни удари по завода
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР