Русия не възнамерява да толерира крадливите навици на западните страни

...
Русия не възнамерява да толерира крадливите навици на западните страни
Коментари Харесай

Лавров обвини Запада в кражба на руските приходи от износ на петрол и газ

Русия не има намерение да толерира крадливите привички на западните страни и няма да разреши кражба на приходите от износа на нефт и газ. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за италианската телевизионна компания Mediaset.

" Случва се просто нещо, за което критиците на нашите дейности, всички, които ни осъждат през последните дни, по някаква причина не желаят да приказват: откраднаха ни пари, повече от 300 милиарда $ ", означи той. " Те ги взеха, откраднаха ги. По-голямата част от сумата беше получена за доставки на газ и нефт. Ние нямаме право пред личните си хора да разрешаваме на Запада да продължи с крадливите си привички. "

Според министъра сходна кражба " стана допустима, тъй като " Газпром " беше заставен да държи пари в сметките си в западни банки - в сходство с разпоредбите, признати на Запад.

„ Те желаеха да „ санкционират “ Русия – обраха я “, продължи той.

Шефът на външното министерство обърна внимание на обстоятелството, че западната преса избира да не вижда такова явно положение на нещата. " По някаква причина никой не приказва за това. Къде е честната публицистика? " оплака се той.

" Сега предложихме доставките да се смятат за платени не когато евро или долари дойдат в Газпромбанк, а когато се обръщат в рубли, които към този момент не могат да бъдат откраднати ", заключи Лавров. " Това е цялата история. Нашите сътрудници са добре осведомени с това, че нищо не се трансформира за купувачите: те към момента заплащат в евро и долари сумите, посочени в контракта, и по-късно се прави преобразуването “, добавя Лавров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР