Русия не трябва да очаква Западът да ограничи подкрепата си

...
Русия не трябва да очаква Западът да ограничи подкрепата си
Коментари Харесай

Френски генерал предупреди Путин: Подкрепата ни за Украйна може да надхвърли доставките на оръжия

Русия не би трябвало да чака Западът да ограничи поддръжката си за Украйна до доставки на оръжие, предизвести почитан френски боен, съобщи The Telegraph.

 

Генерал Тиери Бюркар, шеф на щаба на защитата на Франция, сподели, че съветската военна случка в Украйна се основава на визията, че Западът ще даде единствено оръжие на Киев – съмнение, което генералът дефинира като „ погрешно “.

 

Владимир Путин „ е построил своята интервенция върху концепцията, че Западът в никакъв случай няма да навлезе в Украйна, а просто ще доставя оръжия “, сподели военачалник Бюркар пред кореспонденти в Париж. „ Трябва да му покажем, че не може да употребява тази логичност, с цел да стигне до дъно, тъй като тази концепция не е вярна “.

 

„ Войната в Украйна ни тревожи, тъй като сме въвлечени в нейните последствия. Следователно европейците би трябвало да могат да поемат опасности, с цел да подсигуряват сигурността на Европа през идващото десетилетие “, сподели генералът.

 

Бюркар уточни, че думите на Еманюел Макрон целят да покажат на Владимир Путин, че НАТО знае какъв е залогът (на войната) в Украйна. По-рано френският президент съобщи, че в бъдеще НАТО може да изпрати сухопътни войски в Украйна. Тази концепция към момента не е утвърдена в НАТО.

 

По-рано през днешния ден Русия намерено призна, че води война в Украйна, а не " специфична военна интервенция ". Специалната военна интервенция в Украйна прерасна към този момент във война поради намесата на Запада, съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков в изявление за aif.ru.

 

" Ние сме в положение на война. Да, тя стартира като специфична военна интервенция, само че незабавно откакто там се заформи тази компания, когато груповият Запад стана участник в нея на страната на Украйна, за нас тя към този момент се трансформира във война. Убеден съм в това. И всички би трябвало да схванат това за своята вътрешна готовност ", съобщи представителят на Кремъл.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР