Русия не изключва по-нататъшни срещи на високо ниво със Съединените

...
Русия не изключва по-нататъшни срещи на високо ниво със Съединените
Коментари Харесай

Русия не изключва още преговори със САЩ

Русия не изключва по-нататъшни срещи на високо равнище със Съединените щати за " стратегическата непоклатимост ", съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков на фона на идната среща сред двете страни в Кайро по отношение на разпространяването на нуклеарни оръжия, предава Ройтерс.

" Ако американците покажат интерес и подготвеност, ние няма да откажем ", сподели Рябков.

Стратегическата непоклатимост е термин, който Русия и Съединените щати употребяват, когато приказват за намаляване на риска от нуклеарна война.

Очаква се руски и американски публични лица да се срещнат в египетската столица Кайро от 29 ноември до 6 декември, с цел да обсъдят нов контракт за понижаване на нуклеарните оръжия START.

По-рано обаче Рябков уточни, че няма какво да се приказва със Съединени американски щати по тематиката за Украйна.

" Не, просто няма какво да се приказва с тях за Украйна. Просто не може да има разговор, да не приказваме за договаряния, поради коренно противоположните позиции ", сподели той, представен от " Интерфакс " по-рано.

Въпреки общественото отказване, Белият дом нерешително отваря вратата за договаряния и по тематиката Украйна. Напоследък администрацията на Съединени американски щати провежда редица приключвания на информация: че дискусиите с руснаците по отношение на потреблението на нуклеарни оръжия са " намалили температурата ", че Белият дом предизвиква украинските лидери да " алармират за неприкритост " към договаряния, че Съливан е взел участие в поверителна полемика със сътрудниците на Путин по отношение на Украйна и че той е " тествал водите ", до момента в който е бил в Киев, за " по какъв начин може да завърши спорът и дали може да има дипломатическо решение. " Напоследък зачестяват и медийните изявления във водещи американски издания, които приканват за споразумяване на спора в Украйна с договаряния сред Русия и Съединени американски щати.

В четвъртък генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази убеденост, че войната сред Русия и Украйна ще завърши с мирни договаряния.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР