Русия навлезе във фаза, в която директно поставя искания. Важно

...
Русия навлезе във фаза, в която директно поставя искания. Важно
Коментари Харесай

Димитър Гърдев: Диалогът за сигурността в Европа се води без участието на Брюксел

" Русия навлезе във фаза, в която непосредствено слага претенции. Важно е, че стартира разговор за сигурността в Европа, само че той се води сред Русия и Вашингтон, без Брюксел. Това ни връща във времена на сфери на въздействия. Диалозите би трябвало да бъдат осмислени от европейските страни и да заявим своя позиция ", сподели пред Димитър Гърдев, посланик и анализатор.

По думите му Европа не взе участие в договарянията, тъй като няма мандат и единна позиция.

" Русия и досега имаше опция да стартира пълномащабна интервенция в Украйна, не го направи, тъй като ползите ѝ са предпазени от документа " Минск 2 ". Руските сили при границата с Украйна ще останат там и то с години. А това наличие кара НАТО да направи огледален облик на сили и средства, които могат да бъдат опълчени на тази формация там. Това значи спомагателни разноски, появява се разнобой сред съдружниците - и в Русия, и в Съединени американски щати. Цялата полемика ще бъде въведения към контракт, който би трябвало да урегулира отношението на силите и средствата на европейския континент. Не би трябвало да сме скептично настроени ".

Гърдев акцентира, че в предлагането на Русия не се приказва, че България и Румъния би трябвало да излязат от НАТО.

" Позицията на България е основана на заплахите и нашите благоприятни условия. Ние участваме с батальонна бойна група. И това е решение от 2016 година. Ние изпълняваме отговорностите си, то е и належащо за българската войска. Това, което министърът на защитата загатна, е удачно - когато заявяваме, че сме благонадежден сътрудник на НАТО, дано усилим своята войска. В това отношение изоставаме. Нашата политика в тази сфера би трябвало да бъде активизирана ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР