Русия нарече взривяването на Владлен Татарски “терористичен актЗа извършването му

...
Русия нарече взривяването на Владлен Татарски “терористичен актЗа извършването му
Коментари Харесай

Москва обвини Киев за убийството на блогър

Русия назова взривяването на Владлен Татарски “терористичен акт ”
За осъществяването му е арестувана противничка на войната

Пригожин разгласи Бахмут за високомерен

Русия упрекна Украйна, че стои зад убийството на известния съветски блогър и боен сътрудник Владлен Татарски. Според съветския Национален антитерористичен комитет взривяването на Татарски е “терористичен акт ”, проведен от украинските специфични служби. Руските управляващи арестуваха и съучастничка в незаконното действие - 26-годишната съветска гражданка Даря Трепова.



Владлен Татарски поддържаше съветската инвазия в Украйна.

Татарски, чието същинско име е Максим Фомин, почина в неделя вечерта, когато по време на креативна вечер в кафене в Санкт Петербург с негово присъединяване избухна детонация. Над 30 души бяха ранени. По предварителни данни мощността на гърмежа е била 200 грама тротилов еквивалент.

Взривното устройство се е намирало в статуетка, която била донесена на събитието от Трепова, счита съветското следствие. На видеозапис от креативната вечер се вижда жена в кафяво палто, която влиза в кафенето с картонена кутия. Тя бива оставена върху маса, а дамата сяда. На различен запис се вижда, че статуетката, която евентуално се е намирала в кутията, бива предадена на Татарски, а по-късно се взривява.

На видеозапис от разпита на Трепова, който съветското Министерство на вътрешните работи популяризира през днешния ден, тя признава, че е донесла статуетката. На въпрос дали знае за какво е арестувана, Трепова дава отговор: “Бих споделила, тъй като бях на мястото на убийството на Владлен Татарски. Аз занесох статуетката, която се взриви ”. А на въпрос кой є е дал статуетката, тя отвръща: “Може ли да отговоря по-късно? ”.

Татарски споделяше крайнонационалистически възгледи и поддържаше нашествието в Украйна, като в предишното той самият се е сражавал там.

От съветския антитерористичен комитет показаха, че към осъществяването на убийството на Татарски са били привлечени и сътрудници, които сътрудничат с “Фонда за битка с корупцията ” на излежаващия присъда съветски опозиционер Алексей Навални. От комитета подчертаха, че задържаваната Трепова е била “активен покровител ” на групата на Навални. Преди малко повече от година, когато Русия стартира пълномащабната си инвазия в Украйна, Трепова е била задържана за няколко дни за присъединяване в митинги против войната.

Междувременно шефът на частната съветска военна компания “Вагнер ” Евгений Пригожин разгласи, че украинският град Бахет е високомерен. Във видео от Бахмут Пригожин сподели, че негови бойци са издигнали съветското знаме над градската администрация. Пригожин добави, че на знамето е изписано “В памет на Владлен Татарски ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР