Русия направи неуспешен опит да тества новата междуконтинентална балистична ракета

...
Русия направи неуспешен опит да тества новата междуконтинентална балистична ракета
Коментари Харесай

Провал в тестването на стратегическа ракета на Русия беляза навечерието на годишнината от нахлуването в Украйна

Русия направи несполучлив опит да тества новата междуконтинентална балистична ракета " Сармат " преди годишнината от нахлуването й в Украйна. Изстрелването се организира даже по време на на президента на Съединените щати Джо Байдън в Киев, заяви Си Ен Ен, базирайки се на двама анонимни американски чиновници.

Руските управляващи уведомиха Съединени американски щати авансово за теста, само че по-късно не оповестиха за триумфа при изстрелването. Президентът на Русия Владимир Путин не го загатна и в до Държавната Дума и Съвета на федерацията във вторник.

В армията " Сармат " би трябвало да размени украинските ракети " Войвода ", създадени по руско време в конструкторския център " Южное " в Днепропетровск .

Предполага се, че една тежка балистична ракета с минно базиране ще носи до 10 нуклеарни бойни глави. " Сармат " се създава от 2011 година Първото й и само към този момент сполучливо тестово изстрелване беше осъществено от космодрума Плесецк (разположен в Архангелска област, на 800 км северно от Москва) на 20 април 2022 година През ноември ръководителят на компанията, създала ракетата " Макеева GRC ", Владимир Дегтяр заяви, че тя е пусната в серийно произвеждане.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР