Русия нанесе ракетен удар по Киев за първи път от

...
Русия нанесе ракетен удар по Киев за първи път от
Коментари Харесай

Русия отново нанесе удар по Киев, а Путин заплаши с нови атаки -

Русия нанесе ракетен удар по Киев за първи път от повече от месец, а президентът Владимир Путин предизвести, че ще нанесе нови удари по цели в страната, в случай че западните страни снабдят Украйна с ракети с по-голям обхват, съобщи Ройтерс. 

Англия обаче разгласи, че ще достави на Украйна реактивни системи за залпов огън М270, с обсег 80 км, пише Франс прес.

Украински публични лица оповестиха, че при контраофанзива е отвоювана половината Северодонецк - главното полесражение в източната част на страната, където Русия концентрира силите си в последно време.

Украинският президент Володимир Зеленски през вчерашния ден съобщи, че е пътувал до Лисичанск, южно от Северодонецк, и Соледар. Най-вероятно това е най-близкото пътешестване на Зеленски до фронтовата линия до момента от началото на съветската инвазия на 24 февруари.

" Това, което всички вие заслужавате, е победа - това е най-важното нещо. Но не непременно ", сподели Зеленски на украинските войски във видео, оповестено нощес вечерта.

Лисичанск и Северодонецк се намират в Луганска област, а Соледар - в Донецка област. Двата района съставляват Донбас - индустриалното сърце на Украйна, което Русия твърди, че има задача да " освободи ".

При нападението в Киев един човек е бил откаран в болница, липсват данни за починали. След нападението на Русия тъмният пушек можеше да се види на доста километри от столицата.

Украйна заяви, че ударът е засегнал цех за ремонт на железопътни вагони, до момента в който Москва разгласи, че е унищожила танкове, изпратени от източноевропейски страни в Украйна. Ръководителят на украинските железници Олександър Камишин удостовери, че четири ракети са поразили завода за ремонт на вагони в Дарница, в източната част на Киев, само че съобщи, че на мястото не е имало военна техника.

Ударът беше ненадейно увещание за войната в Киев, където естественият живот значително се върна, откакто съветските сили бяха прогонени от покрайнините му през март.

" Ракетните удари по Киев имат единствено една цел - да убият колкото се може повече хора ", написа съветникът на украинския президент Михайло Подоляк в Twitter.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР