Русия нанесе нощен въздушен удар срещу едно от основните украински

...
Русия нанесе нощен въздушен удар срещу едно от основните украински
Коментари Харесай

Часове преди срещата Путин-Ердоган: Русия нанесе нощен въздушен удар срещу Украйна

Русия нанесе нощен въздушен удар против едно от главните украински пристанища за експорт на зърно часове преди плануваните диалози сред президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган, оповестиха украински представители, представени от Ройтерс.

Украинските военновъздушни сили приканиха жителите на Измаил, едно от двете огромни украински пристанища на Дунав в Одеска област, от които се изнася зърно, да се скрият в убежищата малко след среднощ през днешния ден. Някои украински медии оповестяват, че в региона са се чули гърмежи.

Продължилите три часа и половина съветски безпилотни удари по украинското дунавско пристанище Измаил са предизвикали обилни вреди. Пострадали са хранилища, индустриални здания и друга инфраструктура, а парчета от дронове са подплалили няколко здания, заяви губернаторът на Одеска област Олег Кипер, представен от Ройтерс.

Най-малко 17 дрона са свалени, само че някои поразиха задачите си, уточни той в канала си в обществената мрежа Telegram. Областният шеф добави, че по първични данни няма жертви и ранени.

В няколко обитаеми места в региона на пристанищния град Измаил, намиращ се на границата с Румъния, са развалени хранилища и индустриални здания, а също и селскостопанска техника и техника на промишлени предприятия, съобщи Кипер.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР