Русия може да оттегли посланиците си от Северна Македония, Черна

...
Русия може да оттегли посланиците си от Северна Македония, Черна
Коментари Харесай

Руски дипломат: Вероятно Русия ще оттегли посланиците си от България, РСМ и Черна Гора


Русия може да отдръпна посланиците си от Северна Македония, Черна гора и България поради обстановката с съветския външен министър Сергей Лавров, сподели Сергей Орджоникидзе, прочут съветски посланик.
„ Смятам, че реакцията би трябвало да бъде най-остра, тъй като те попречиха на почитан чиновник на нашата страна да извършва дипломатическите си функционалности. Това е политическа стъпка с антируска ориентировка “, сподели специалистът пред РИА Новости.
Дипломатът не предвижда дали дипломатическите връзки сред Руската федерация и трите страни могат да бъдат прекратени, само че разяснявайки опцията за отзоваване на посланиците, той сподели: „ Това е много евентуално “.
По-рано формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че прилежащите на Сърбия страни са затворили въздушното пространство за полета на самолета на съветския външен министър, който трябваше да посети Сърбия на 6-7 юни.
Според сръбския вестник " Вечерне новости " водачите на България, Черна гора и Северна Македония са отказали да пуснат самолета на съветския външен министър през въздушното си пространство.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР