Русия, Китай и Иран са основните поддръжници на режима на

...
Русия, Китай и Иран са основните поддръжници на режима на
Коментари Харесай

В Турция Лавров се срещна с представители на режима на Мадуро от Венецуела

Русия, Китай и Иран са главните поддръжници на режима на Мадуро в една от най-бедните страни в Южна Америка - Венецуела.

В подмяна на закрилата си те се възползват от големите запаси на страната.

След като разгласи, че " профилираната военна интервенция " в Украйна ще продължи Сергей Лавров се срещна с представители на Венецуела, стана ясно от пост на Мария Захарова.

След рухването на демокрацията във Венецуела хората са обречени на беднотия и апетит. А това е една от страните с най-големи находища на нефт в света.

При въвеждането на властническия режим на Мадуро към 5 милиона души напуснаха страната, някои от които минаха безусловно пешком хиляди километри до Перу и Колумбия.

През 2018 инфлацията доближи рекордните за страната 65 000%, по данни на института Statista. Стопяването на валутните запаси докара до прекратяване на вноса на артикули. А поради бързото повишаване на храните към този момент единствено малко на брой венецуелци могат да си разрешат да пазарят в супермаркетите.

Много венецуелци оцеляват само с помощта на раздаваната безвъзмездна храна - само че не от държавни институции, а от благотворителни организации. Търсенето е голямо, всеки ден се извиват дълги опашки.

 По данни на чилийския университет " Андрес Бельо ", 96 на 100 от семействата във Венецуела страдат от дефицит на храна, а 64 % от популацията живее в беднотия. Не единствено храните са дефицитни артикули, такива са и сапунът, памперсите и доста медикаменти. А Венецуела е една от страните с най-големи находища на нефт в света.

Пациентите в лечебните заведения би трябвало да заплащат сами медикаментите и медицинските материали. Над една трета от лекарите в страната, които са били общо 66 000, са напуснали Венецуела през последните години. Но освен лекарите са прекомерно малко. Броят на медицинските сестри и санитарите също е извънредно непълен, сочи Дойче Веле.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР