Русия, Казахстан и Узбекистан обсъждат създаване на газов съюз, насочен

...
Русия, Казахстан и Узбекистан обсъждат създаване на газов съюз, насочен
Коментари Харесай

Русия, Казахстан и Узбекистан обсъждат газов съюз

Русия, Казахстан и Узбекистан разискват основаване на газов съюз, ориентиран към подкрепяне на доставките сред трите страни и към разнообразни други пазари, в това число китайския, сподели по време на четвъртия руско-китайски енергиен бизнес конгрес в Москва съветският вицепремиер Александър Новак, представен от Интерфакс и Българска телеграфна агенция.

" Тези области на съдействие се преглеждат, доколкото Русия, Казахстан и Узбекистан действително имат единна газопреносна система още от руско време ", е показал Новак, изтъквайки опциите за разширение на взаимното съдействие, в това число за доставките на газ, което към този момент е в ход, както и за доставки до други дестинации, и в частност за Китай. " Всичко това обаче би трябвало да се преглежда като спомагателни области на съдействие ", добави съветският вицепремиер.

Русия и Китай работят върху основаването на система за финансови разплащания, отвън световната система СУИФТ (SWIFT), сподели също така Новак. Двете страни отделят изключително внимание на търговията с разплащания в национални валути.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР