Русия изстрелва между 1500 и 2500 снаряда и ракети дневно

...
Русия изстрелва между 1500 и 2500 снаряда и ракети дневно
Коментари Харесай

До 2500 руски ракети летят по Донецка област всеки ден

Русия изстрелва сред 1500 и 2500 снаряда и ракети на ден против опустошената от войната Донецка област в Украйна и нанася удари по сериозна инфраструктура, с цел да затрудни оставането на хората там през зимата. Това съобщи регионалният шеф Вадим Филашкин пред " Ройтерс ".

Източната украинска провинция, 57% от която е окупирана от Русия, е на първа линия във войната от 2014 година насам, когато подкрепяни от Русия проксита превзеха регионалният център Донецк, както и доста други огромни градове.

Откакто Русия стартира нашествието си през 2022 година, това е мястото, където са се случили доста от най-ожесточените и продължителни борби във войната.

" Врагът обстрелва района сред 1500 до 2500 пъти дневно ", уточни Филашкин. Според него Москва към момента се пробва да превземе цялата област.
 Британското разузнаване: Авдеевка остава главната цел на Русия
Британското разузнаване: Авдеевка остава главната цел на Русия

Това е част от тактиката за цялостно завладяване на Донбас

" Обстрелът на врага е извънредно компактен, извънредно тежък, съвсем всеки ден ".

Губернаторът сподели, че електроцентралата " Куракхово " - един от дребното останали огромни източници на електрическа енергия в района, е била принудена да затвори преди седмица заради съветски обстрел. По негови думи това е част от по-широка акция.

" Врагът се пробва да унищожи сериозни инфраструктурни обекти, тъй че на хората да им бъде мъчно да останат в региона през зимата ".

Филашкин съобщи, че, където се намира най-големият коксов цех в Европа и е подложен на масирана съветска офанзива от октомври предходната година, е " 95-98% липсващ ".

" Врагът хвърли към 200 управляеми авиационни бомби единствено върху Авдеевка през предишния месец. Те го унищожават изцяло ", означи той.

Местните управляващи настояват, че броят на цивилните в града е намалял до по-малко от 1000 души. Филашкин съобщи, че умолява останалите да изоставен поради личната им сигурност.
 Русия твърди за 120 убити украински военни в Донецка област
Русия твърди за 120 убити украински военни в Донецка област

Унищожени са още 2 автомобила и 2 самоходни артилерийски установки " Акация " в регионите на Константиновка и Новомихайловка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР