„Русия изпревари Украйна и удари първа, това е истината за

...
„Русия изпревари Украйна и удари първа, това е истината за
Коментари Харесай

Журналист от Крим пред Lupa.bg: Русия изпревари Украйна, удари първа

„ Русия изпревари Украйна и удари първа, това е истината за „ войната”. Това разгласи пред Lupa.bg журналистката Ася Иванова Зуан от Крим.

Варненката, която другояче живее в Москва, възнамерява пътешестване до Донбас, когато стане допустимо влизането там, с цел да може да снима и демонстрира какво в действителност се случва.

„ Големи нелепости се леят по медиите за конфликта на Русия с Украйна. Очаквам да ме изпратят в командировка в Донбас, тъй като сега има потребност да се показва обстановката, каквато е в реалност.

В България медиите са притиснати и става по-сложно отразяването на събитията”, счита Ася, която е основен редактор на българската редакция на News Front.

„ От през вчерашния ден започнаха нелепостите от рода „ Путин атакува Украйна”. А 8 години като стрелят по Донбас, никой не реагира”, ядосва се журналистката.

По думите ѝ обстановката в информативен проект е много изкривена. „ И тук звезди от шоубизнеса, тик-токъри, блогъри – надпреварват се да пишат всевъзможни нелепости като по команда. Истерията е огромна най-малко в обществените мрежи”.

Попитана какви несъответствия в поднесената информация вижда, Ася Иванова Зуан изясни, че всичко стартира от „ грамотно квалифицираната за събитията почва от САЩ”.

„ От три месеца западните медии прозорливо облъчваха читатели, фенове и слушатели, че „ в този момент Русия ще нападне, Русия ще нахлуе. Откровени неистини се пишеха всеки ден, само че хората четат и имат вяра.

Единственият пробив беше, когато се срещната Владимир Путин и Еманюел Макрон. След диалога им, мисля, пристигна френска журналистка на напреднала възраст, която описа истината и това гръмна в европейските медии”, изясни журналистката от Крим.

„ След като през вчерашния ден беше даден старт на тази интервенция, са получени указания да се поддържа единно осведомително звучене в страните, като тонът е „ Русия нападна”. Дефакто това е миротворческа интервенция, очевидно е имало предварителна информация, че се готви навлизане в Донбас, това е за спасяването на хората тук. Става дума за удари с висока акуратност по военни обекти и хранилища с оръжия на украинската армия”, уверена е Ася Иванова Зуан.

Попитана дали има удари против жилищни здания, тя бе безапелационна: „ Не, няма. Бяха тиражирани фрагменти по какъв начин жителите на Киев са в метрото. Това е обикновено, като се гърми, хората търсят най-сигурното леговище, не е поради удари против цивилни комплекси”, изясни журналистката.

„ Иначе всички през вчерашния ден писнаха: Почна войната! Войната стартира през 2014-а, от този момент се стреля по Донбас”, чуди си Зуан и разкри, че сега към този момент се води доста мощна антируска акция.

„ В Крим всичко е умерено, хората съответно възприемат обстановката. Според мен концепцията в този момент да се написа доста против Русия, тъй като това беше единственото правилно решение. Украинците се въоръжиха доста съществено, по-късно започнаха обстрелите. Седмица преди старта се появи карта с позиции на Донбас, в които Киев се готвеше да нахлуе. След това се разгласи евакуация за дами и деца да пътуват към Русия, където да получат леговище и артикули от първа нужда.

Това е съществено, в случай че се получи заповед за евакуация на дами и деца, значи се приготвя удар. Ако Владимир Путин преди ден не беше подписал независимостта на Донецката национална република и Луганската национална република, Украйна щеше да ги удари доста мощно. Това докара американците до истерия”, заключи Ася Иванова Зуан.

Според нея реакцията на Русия е насилствена мярка, с цел да не стигне до по-голяма злополука.



В известие на милицията в Донецк се споделя, че този арсенал е от украинския обстрел на Зайцево на 20 февруари. 30 мм RHV-HEF от гранатомет АГС, създаде от нашия цех „ Арсенал”

„ Просто Путин изпревари Володимир Зеленски и унищожи оръжията за офанзивата. Наскоро боен сътрудник ни прати фрагменти от украински обстрел по Донбас, на които се виждат останки от муниции, българско произвеждане. Кадърът е от 20 февруари”, изясни журналистката.
ТЕМА преди 8 минути 175 преди 11 минути 148 преди 15 минути 799
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР