Русия използва времето за преговори, за да прегрупира силите си,

...
Русия използва времето за преговори, за да прегрупира силите си,
Коментари Харесай

Емил Соколов: Много вероятно е да видим война на изтощение, оптимизмът е прибързан

Русия употребява времето за договаряния, с цел да прегрупира силите си , защото първата фаза от войната не приключи изключително добре за тях. Тази позиция изрази пред БНР Емил Соколов, историк, анализатор и учител.
Войната навлиза в друга фаза. Много евентуално е да забележим война на безсилие , в която Москва ще се опита да заграби още украинска територия, уточни Соколов.

Според анализатора сегашният оптимизъм е малко припрян .

Западните страни, склонни да бъдат поръчител за някакъв мир, не са доста , означи Соколов.

 Знакът, употребен от Русия за нашествието в Украйна, подложен върху разрушено съветско военнотранспортно средство. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Режимът в Кремъл няма да признае загуба, Украйна също не може да си я разреши , счита Емил Соколов. Затова по думите му спорът може да се ожесточи.

Според него украинците не биха се примирили Донбас да стане част от Руската федерация.

Като „ единственото по-обнадеждаващо “ след последните договаряния той уточни открития за Украйна път към Европейския съюз .

У нас няколко пожара горят по едно и също време – това са въпросът за военната помощ за Украйна, изборът на шеф на Българска народна банка, както и още веднъж излизащият на дневен ред въпрос за РСМ, разяснява Емил Соколов, който открои рисковете от работа с плаващи парламентарни болшинства по обособени тематики.

„ В рамките на обединението ще забележим изнудване и извиване на ръце “, посочи той.

Трябва да се вземат поради настройките на хората, само че за нещо толкоз обикновено като пращане на защитно облекло , за което Украйна ни моли, можехме да сме самодейни , акцентира анализаторът.

По думите му компромисният вид е – няма да се изпраща оръжие, само че е неприемливо да отхвърляме да изпратим бронежилетки и каски.

Правителството е изправено пред много сериозен напън , който ГЕРБ съумяха да основат, тъй като дълго време се бягаше от съответно решение. (…) Не може цялото държавно управление да се трансформира в пленник на външнополитическите упоритости на Българска социалистическа партия. Всяка партия в обединението ще би трябвало да направи компромис. “

Доста хора се надяват да бъде взривена обединението , без да си дават сметка какво значи да се върви на избори по време на война, счита още Емил Соколов.

Ситуацията е комплицирана, само че единственият излаз е мандатоносителите Политическа партия да са безкомпромисни и кардинални , заключи Соколов.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР