Русия използва доставката на енергийни ресурси за Европа и други

...
Русия използва доставката на енергийни ресурси за Европа и други
Коментари Харесай

Проф. Тодор Тагарев: Европа плаща на Русия близо милиард евро на ден

„ Русия употребява доставката на енергийни запаси за Европа и други страни като оръжие. Чрез разнообразни трикове тя реализира повишение на цените, преди да стартира пълномащабната война против Украйна. А след войната стана ясно, че това е оръжие за реализиране на избрани цели, за опълчване на глобите, за налагане на избрани решения на европейските страни ”.

Това сподели проф. Тодор Тагарев, някогашен министър на защитата, в ефира на предаването „ Денят онлайн с Наделина Анева ” по NOVA NEWS.

Според него, Путин желае да реализира промени в политиката на западните страни посредством доставките на газ и петрол.

„ Това е ясно на всички, които следят по-отблизо процесите. Европа разгласи поддръжка за Украйна, наложи избрани наказания, само че продължи да купува тези енергоресурси, плащайки на Русия близо милиард евро дневно. От една страна Европейски Съюз оказва помощ на Украйна да се пази, въпреки това дава пари на Кремъл, с цел да води войната против Украйна ”.

„ Един отрицателен сюжет е войната в Украйна да продължи с години. Ясна и безапелационна е позицията на украинското управление, че те няма да се съгласят на някакви договаряния, след които да дадат територия на Русия. Те са уверени, че могат да реализират задачите си с военни средства. Затова, несъмнено, е нужна помощ. Колкото по-адекватна и повече помощ има в къси периоди, толкоз по-кратка ще бъде войната. Не си представям по какъв начин Русия ще реализира в близко, обозримо бъдеще, някакви военни триумфи в Украйна ”, сподели още Тагарев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР