Русия изгуби близо 40 танка и БТР-а при речна засада

...
Русия изгуби близо 40 танка и БТР-а при речна засада
Коментари Харесай

Русия изгуби близо 40 танка и БТР-а при речна засада в Донбас

Русия изгуби близо 40 танка и БТР-а при речна засада в Донбас, написа.

Руската войска е понесла тежък удар при опит за прекосяване през река Северски Донец в Източна Украйна. Украинските Въоръжени сили разгласиха фотоси от дрон, които демонстрират останките от танковете и бронетранспортьорите на Русия.
Според Forbes – по-голямата част от съветския батальон е премахнат по време на интервенцията.
В групата са се намирали към 1000 бойци, само че досега не е ясно какъв брой от тях са съумели да се спасят и какъв брой са изгубили живота си.

Украинската артилерия ги е прихванала на брега на реката при опит да преминат на изток. Според Киев, задачата на батальона е бил удар по град Лиман, който се намира на към 25 км от мястото на “капана” за съветските танкове.

Батальонът е построил понтонен мост и част от бойната техника към този момент е пресичала реката, когато украинският обстрел стартира. Руската войска е пробвала да построи втори мост, само че и той е погубен от тежката артилерия на Украйна.
Според Forbes Украйна е употребила специфични гаубици с огромен диаметър. За него Киев настоятелно моли да получи от Германия и западните сътрудници през последните седмици.
Украинското Министерство на защитата разгласи, че бойците от 17-та танкова бригада на армията са взели участие в интервенцията по обезвреждането на бойната група.

В Twitter-акаунта на ведомството многозначително се отбелязва, че “някои от рашистите* се окъпаха в река Северски Донец, а други се пекоха на майското слънце” (* комбиниране сред “руснаци” и “фашисти”. Така украинците се обръщат към окупационните войски).
Инцидентът е следващият сигнал за компликациите, с които съветските войски се сблъскват при настъплението си в Донбас .
Един от главните проблеми е обвързван с нуждата да се пресичат украинските реки, които пречат на съветската инвазия.

Засадата при река Северски Донец се счита за най-тежкото проваляне при сходен вид маневри от началото на войната в Украйна.

Русия изгуби близо 40 танка и БТР-а при речна засада в Донбас.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР