Русия иска да основе на мястото на днешна Украйна нова

...
Русия иска да основе на мястото на днешна Украйна нова
Коментари Харесай

Русия планира да основе нова държава на мястото на Украйна

Русия желае да основе на мястото на днешна Украйна нова страна – Южна Русия. За името обаче руснаците ще гласоподават на референдум. Това излиза наяве от документ на висши политици от пропутинската партия „ Единна Русия “. Радио „ Свободна Европа “ има копие от този документ.

Новата страна ще се основе на мястото на всички завзети територии. В момента Русия е превзела част областите към Донецк и Луганск в Източна Украйна както и земи от Херсон до Мариупол. Следващите цели са от Запорожие до Днипро.

Документът е озаглавен „ Манифест на южноруския Народен съвет “ и е признат на 16 април. Съставителите му настояват в него, че посредством " революцията " през 2014 година Украйна е изгубила легитимността си. Тогава съгласно този документ е имало пуч против президента Януковим и властта е конфискувана от нацисти.

В документа написа:

„ В отговор на терора и въвеждането на нацистката идеология в някогашната страна Украйна, властта ще бъде предадена на Народен съвет и ще се основе нова страна – Южна Русия. Тази нова страна ще се базира на единността на трите народи в съветската федерация – руснаци, украинци и беларуси. “

За основаването на тази страна руснаците ще гласоподават на референдуми – също като при признаването на анексирания през 2014 Крим. Такъв референдум се чака в идните дни за статута на град Херсон. Украинските управляващи се притесняват, че този референдум ще бъде подправен. Херсон е под съветска окупация, само че популацията непрестанно провежда протести против руснаците. За Донецк и Луганск също са планувани референдуми. Те би трябвало да се проведат на 14 и 15 май.

Инициатори на този документ са Роман Романов, върховен функционер на „ Единна Русия “, както и олигархът Константин Малофеев, който от дълго време финансира съветската интензивност в Донбас.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР