Русия има интерес да поддържа живи конфликтите на Западните Балканите,

...
Русия има интерес да поддържа живи конфликтите на Западните Балканите,
Коментари Харесай

Османи: Русия има интерес да поддържа живи конфликтите на Западните Балканите


Русия има интерес да поддържа живи споровете на Западните Балканите, с цел да може по-лесно да упражнява въздействието си в района. Този коментар направи външният министър на Северна Македония в изявление „ Свободна Европа-Македония “ по отношение на обтегнатите връзки сред Скопие и София.

Министърът акцентира, че няма директна информация съветското разузнаване да „ подкопава “ македонско-българските връзки, само че че има интерес от „ трети страни “ да поддържат споровете. На въпрос дали ще назове тези трети фактори Османи уточни: „ Руската федерация “.

Той още веднъж уточни, че извикването на съвещания в София на българския дипломат в Скопие е непропорционална реакция, доколкото се свързва с случая в Охрид, при който бе пребит секретаря на сдружението „ Цар Борис Трети ”. По думите му РСМ е взела всички вероятни ограничения.

„ Веднага разкрихме причинителите и единият е в ареста. Веднага президентът, министър председателят, министърът на външните работи осъдиха случилото се. Отидох в София и показах това, което страната би трябвало да покаже на нашия жител и жители, тъй че в действителност не виждам каква е връзката сред случая и реакцията. Реално в обществеността в Република Северна Македония имаше „ невнимателна реакция ”, само че като цяло институциите реагираха както би трябвало да реагира страната при такива случаи. Не може да се генерализира от подобен случай и да се вършат заключения за това по какъв начин страната се държи по отношение на общностите ”, съобщи външният министър на РСМ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР