Русия и НАТО ще възстановят работата на своите мисии в

...
Русия и НАТО ще възстановят работата на своите мисии в
Коментари Харесай

Столтенберг: Русия и НАТО ще възстановят работата на своите мисии в Москва и Брюксел

Русия и НАТО ще възстановят работата на своите задачи в Москва и Брюксел, само че различията по тематиките за Украйна и европейската сигурност остават. Това съобщи генералният секретар на Алианса Йенс Столтенбрег на конференция след края на съвещанието на Съвета Русия-НАТО в сряда в Брюксел. Алиансът отхвърля да направи компромис по разширението и единствено 30-те страни-членки на Северноатлантическия съюз могат да вземат решение дали една страна ще се причисли или не, предава.

Столтенберг означи, че е извършена комплицирана полемика в основен миг за европейската сигурност. По думите му, НАТО и Русия няма да пестят старания за търсене на пътища, по които ще съумеят да се придвижат напред в деескалацията.

Сега двете страни имат намерение да проведат нови срещи за възобновяване на доверието, да покачат прозрачността на военните учения, равнището на киберсигурността и контрола над въоръженията, означи още генералният секретар на Алианса.

По съответно, както съобщи Йенс Столтенберг, Русия и НАТО са се договорили за осъществяване на серия от срещи, на които да се доближи до съглашение за взаимно проверяеми ограничавания върху ракетните въоръжения в Европа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР