Русия и Китай поискаха среща на върха на постоянните членки

...
Русия и Китай поискаха среща на върха на постоянните членки
Коментари Харесай

Русия и Китай искат среща на върха на постоянните членки на Съвета за сигурност

Русия и Китай желаеха среща на върха на непрекъснатите членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради сегашната конюнктура на, съгласно тях, изострени политически напрежения, като Москва съобщи, че Съединени американски щати се държат деструктивно, съобщи Ройтерс.

Двамата съдружници, чиито връзки със Запада са все по-обтегнати, насочиха този апел в взаимно изказване след среща на външните министри Сергей Лавров и Ван И в китайски град Гуейлин.

" Във време на възходящ политически ужас, една среща на върха на непрекъснатите членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации е изключително нужна за определяне на директен разговор за намиране на способи за решение на общите проблеми на човечеството в полза на съхраняването на световната непоклатимост ", се споделя в взаимното изказване, оповестено в уеб страницата на съветското външно министерство.

В изказването Съединени американски щати не са упоменати поименно. ТАСС обаче цитира Сергей Лавров, който след срещата си с Ван И съобщи на конференция, че и Москва, и Пекин са неудовлетворени от държанието на Вашингтон.

По думите на Лавров Вашингтон залага на политически и военни съюзи от времето на Студената война, с цел да се опита да унищожи интернационалната правна конструкция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР