Русия експулсира естонски дипломат. Ходът е в отговор на подобна мярка,

...
Русия експулсира естонски дипломат.
Ходът е в отговор на подобна мярка,
Коментари Харесай

Русия гони естонски дипломат

Русия експулсира естонски посланик.

Ходът е в отговор на сходна мярка, подхваната от Талин на 19 март.

Руското външно министерство показва, че е привикало естонския шарже д`афер Яна Ванамьолдер, с цел да изрази " изострен митинг " по отношение на оповестяването за личност нон грата на съветски посланик " без никакви учредения ".

" Въз основа на правилото на взаимност дипломатически чиновник на естонското посолство в Москва е експулсиран от Русия ", означават от ведомството.

През март Естония предприе същото деяние по отношение на хипотетични интервенции на съветските разследващи служби против националната сигурност.
 Естония гони съветски посланик за агитация в поддръжка на войната
Естония гони съветски посланик за агитация в поддръжка на войната

Той има период до 29 март да напусне страната

Министерството на външните работи на Естония съобщи, че съветското посолство се е намесило във вътрешните работи на балтийската страна по недопустим метод, по-конкретно в правосъдния развой, като е придобило документи от наказателно дело и е асъдействало за публикуването им в съветските обществени медии.

" Няма да толерираме нито да приемем каквато и да е интервенция във вътрешните работи на Естония и ще реагираме на сходни обстановки по бърз и съответен метод. С експулсирането на дипломата ние демонстрираме, че Естония няма да допусне каквито и да е дейности, дирижирани от непозната страна върху нейната територия ", обявиха тогава от ведомството.

Новият дипломатически ход на Москва идва, откакто преди дни тя разгласи и
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР