Русия е загубила почти $39 млрд. долара, спечелени от продажбата

...
Русия е загубила почти $39 млрд. долара, спечелени от продажбата
Коментари Харесай

Newsweek: Финансова катастрофа за Русия - загуби $39 млрд. от доставките на нефт за Индия

Русия е изгубила съвсем $39 милиарда $, извоювани от продажбата на петрол за Индия. Оказва се, че Москва не може да изнесе тези пари поради индийската финансова система, която не разрешава това, заяви Newsweek.  Изданието отбелязва, че злополуката с " нефторупиите " се е трансформирала в мощен удар по опитите на диктатора Путин да заобиколи американския $ във външната си търговия. 
 
Стоки като петрол, злато, пшеница се продават на международните тържища главно в долари. Поради глобите на Запада финансовата система на Русия е изолирана от останалия свят поради възбраната за потребление на $ в формалните интернационалните транзакции. 
 
Кремъл се пробва да заобиколи това ограничаване, продавайки петрол на Китай и Индия против техните локални валути - юани и рупии надлежно. Военнопрестъпникът Путин се надяваше да разклати $ по този метод, само че истината е, че през днешния ден Русия не може да получи нищо от облагите, получени в резултат на търговията с нефт с Китай и Индия. 
 
Оборотът на индийската рупия строго се управлява от държавното управление, с цел да се поддържа относителна вътрешна финансова непоклатимост в страната. На руснаците не им разрешават да изнесат на открито заработените рупии, а няма вид и да бъдат изхарчени в самата Индия, тъй като страната не създава артикули, които да са атрактивни за експорт, нито пък количества, които да задоволят възможен интерес към избрани индийски артикули. 
 
По данни на Reuters, вследствие на тези ограничавания на банкови сметки, в Индия са е натрупала равностойността на към $39 милиарда съветски " нефторупии ". 
 
Военнопрестъпникът и външен министър на Русия Сергей Лавров призна неотдавна пред държавната пропагандиска организация ТАСС, че Москва е изгубила вярата да изнесе тези средства и ще би трябвало да ги влага в самата Индия. 
 
" В сегашната обстановка са се натрупали доста милиарди рупии, които в този момент не намират своето приложение и нашите индийски другари ни увериха, че ще предложат перспективни браншове, в които може да ги влагаме ", съобщи той пред ТАСС.  
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР