Русия е струпала стратегически бомбардировачи, способни да носят ядрено оръжие,

...
Русия е струпала стратегически бомбардировачи, способни да носят ядрено оръжие,
Коментари Харесай

Русия е разположила бомбардировачи, способни да носят ядрен заряд, до границата с Норвегия

Русия е струпала стратегически бомбардировачи, способни да носят нуклеарно оръжие, във военновъздушната база " Оленя " на полуостров Кола, покрай норвежката граница. Вероятно това е обвързвано с нуклеарния шантаж на Кремъл на фона на нейното проваляне в Украйна.

Това оповестява организация УНИАН, базирайки се информация на норвежкото издание на Faktisk, базирайки се на сателитни фотоси от Planet Labs.

Изображението от 7 октомври демонстрира местоположението на седем Ту-160 и четири бомбардировача Ту-95. Два дни по-късно спътникът записва един Ту-160 на пистата на авиобазата.

На 30 септември The Jerusalem Post писа за прехвърлянето на бомбардировачи до границата с Норвегия. Тогава имаше четири Ту-160 и три Ту-95 на „ Оленя “.

Обикновено тези стратегически бомбардировачи са основани във въздушната база „ Енгелс “, която е на 720 километра югоизточно от Москва. Според военни специалисти тези маневри може да са свързани с обичайните есенни учения " Гръм ". В същото време някои специалисти допускат, че прехвърлянето на бомбардировачи може да са част от нуклеарните закани на Путин.

Норвежкият боен специалист Ларс Педер Хага напомни, че за финален път Руската федерация е провеждала нуклеарното обучение „ Гръм “ през февруари 2022 година, по-малко от седмица преди пълномащабното навлизане на Русия в Украйна.

 „ Те очевидно бяха предизвестие към Запада да не се намесва “, споделя той.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР