Русия е способна да нанася тежки поражения и очевидно желае

...
Русия е способна да нанася тежки поражения и очевидно желае
Коментари Харесай

Борел: Русия очевидно желае да продължи войната в Украйна

Русия е способна да нанася тежки провали и явно желае да продължи войната в Украйна, съобщи висшият представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел на конференция след днешното съвещание в Брюксел на министрите на защитата на страните от Европейски Съюз.

По неговите думи Украйна се нуждае най-вече от средства за противовъздушна защита и съюзът ще ги достави. Той означи нуждата Европейски Съюз да форсира военното произвеждане поради повишените отбранителни потребности.

Руският президент Владимир Путин към момента чака европейските общества да бъдат отслабени от зимата, уточни Борел. Той още веднъж прикани Москва да не употребява храната и силата като военно средство.

Според Борел има шест точки, по които Европейски Съюз би трябвало да продължи да работи във връзка с войната в Украйна. Трябва да изолираме Русия в интернационален проект, това е геополитическа борба - би трябвало да постановяваме наказания и да възпрепятстваме тяхното заобикаляне, разясни той. Трябва да забележим по какъв начин виновниците за нарушаванията на човешките права и интернационалното право да понесат отговорност. Необходимо е да поддържаме съседите на Европейски Съюз, в това число на Балканите, с цел да посрещнат последствията от войната, добави Борел.

По неговите думи е нужно продължение на съдействието с НАТО и сътрудниците по света, като не се разрешава възобновяване на сферите на въздействие, тъй като опонират на европейската политика. Борел прикани да се увеличи енергийната сигурност, да се вземат ограничения за отбрана на европейската инфраструктура, да се противодейства на изкривяването на информацията. Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика означи също нуждата от поддръжка за гражданското общество на всички места по света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР