Русия е получила предложения от Италия мирен план и го

...
Русия е получила предложения от Италия мирен план и го
Коментари Харесай

Русия проучва предложения от Италия мирен план

Русия е получила оферти от Италия кротичък проект и го изследва, сподели през днешния ден съветският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко , представен от Франс прес.

" Наскоро го получихме. В момента го изследваме ", сподели той и означи, че към този момент проектът не е бил дискутиран сред Русия и Италия.

" Когато приключим изследването му, ще обявим позицията си ", добави Руденко.

Италианският външен министър Луиджи Ди Майо разгласи в петък, че страната му е предложила на Организация на обединените нации основаването на " интернационална посредническа група ", която да се опита да реализира " малко по малко " преустановяване на огъня в Украйна.

Според Ди Майо " посредническата група ", препоръчана от Организация на обединените нации, " би трябвало да се опита да възвърне разговора сред двете страни, които сега водят война ".

Подробности за този проект не бяха оповестени, само че съгласно италианския всекидневник " Република " много подробният документ, показан в Организация на обединените нации, и формиран от дипломатите от италианското външно министерство планува четири стадия:

- Прекратяване на огъня в Украйна и демилитаризация на фронта, под егидата на Организация на обединените нации ;
- Преговори за статута на Украйна, която да влезе в Европейския съюз, само че не и в НАТО ;
- Двустранно съглашение сред Украйна и Русия за Крим и Донбас (тези оспорвани територии получават цялостна автономност с правни гаранции за тяхната сигурност , само че остават под суверенитета на Украйна );

- Сключване на многостранно съглашение за мир и сигурност в Европа, имащо по-специално за цел разоръжаване, надзор над въоръженията и попречване на спорове.

Вчера ръководителят на съветския преговорен екип Владимир Медински сподели, че Русия е подготвена да възобнови мирните договаряния с Украйна и хвърли виновността за прекъсването им върху Киев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР