Русия е похарчила една десета от бюджета, предвиден за посрещане

...
Русия е похарчила една десета от бюджета, предвиден за посрещане
Коментари Харесай

Русия твърди, че над 1 млн. украинци са влезли в страната

Русия е похарчила една десета от бюджета, очакван за посрещане на украински бежанци, множеството от които са етнически руснаци, предава The Moscow Times, базирайки се на данни от публични поръчки и изявленията с публични лица.

Министерството на защитата съобщи на 30 април, че 1 062 692 души са били ``евакуирани`` в Русия от началото на нашествието. " Официалните данни споделят, че повече от 1 милион бежанци са влезнали в Русия, само че ние не ги усещаме ", споделя Елена Русакова, общински народен представител в Москва, която непринудено оказва помощ на бежанците. Тя добави, че бежанските центрове в северозападната Новгородска област остават празни, до момента в който обектите в районите Рязан и Нижни Новгород, източно от Москва, са на ръба на затваряне.

Данните за публични поръчки демонстрират, че Русия е похарчила 776 милиона рубли сред 12 март и 1 май вместо отпуснатите 7 милиарда рубли за настаняване на 95 000 украински бежанци. Според доброволци множеството украинци напущат съветските центрове за краткотрайно настаняване в опит да пътуват до Европа или Западна Украйна. Няколко украинци в бежански център във Воронеж са споделят, че са пристигнали в Русия, тъй като е по-близо от Европа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР