Русия е пленила американски ракета "Томахоук" от тези, които бяха

...
Русия е пленила американски ракета "Томахоук" от тези, които бяха
Коментари Харесай

Русия е прибрала невзривена ракета "Томахоук"

Русия е завладяла американски ракета "Томахоук " от тези, които бяха изстреляни в Сирия, само че част от тях не се взривиха. Руски представители дадоха обещание, че проучването на невзривената ракета, която е прибрана от сирийците и предадена на Москва ще разреши на Русия да създаде ново съоръжение за заглушване.

"С тази ракета в ръце можем ясно да разберем какви канали за връзка, информация и конторл, навигация и обхват имат въпросните оръжия. А да знаем тези параметри ще ни разреши по-ефективно да ги отвръщаме на всички бойни стадии ", съобщи съветникът на първия зам.-директор на държавната група за електроника КРЕТ, Владимир Михеев.

Други съветски специалисти настояват, че ракетите "Томахоук " ще разкрият тайните на последните ракетни навигационни системи (или както един от тях сподели "учебник по материална просвета, учебник за технологии падащи от небесата "). Има и съветско видео, в което става въпрос за "томахоука ", макар че е мъчно да се види какво в действителност се демонстрира.

Може би Русия в действителност ще разкрие нещо, не е ясно какъв брой ракети са били свалени от ПРО-то им (руснаците настояват доста, а Пентагонът твърди николко) и с изключение на свалянето на един Ф-16, сирийските Противовъздушна отбрана, създадени от руснаци, се потвърдиха като неефективни против израелските въздушни удари.

Но дано приемем, че Русия в действителност е завладяла ракети "томахоук ". От 59 ракети изстреляни в Сирия през април, допустимо е една или две да не са се взривили и да са били пленени. Високоексплозивните оръжия постоянно не се взривяват - 30 % от съюзническите артилерийски снаряди през Първата международна война по времето на борбата при Сома са били неефективни, до момента в който модерните клъстерни бомби имат % до 20.

Последната версия "Блок 4 " на "Томахоук " не е "томахоукът " на Рейгън или "Пустинна стихия " от 80-те. Блок 4 е съвсем като дрон, способна да се бави над задачата си, до момента в който праща назад фотоси на наземните си контролиращи, преди да й бъде заповядано да се спусне към целта. Тя също е способна да се пренасочва до момента в който лети към една от петнадесет авансово планувани цели или към избрани GPS координати. За 35 години навигационните системи и ракетата ще са се развили, несъмнено.

Но това към момента си остава ракета от Студената война, която наподобява малко като динозавър, съпоставена с днешните свръхзвукови и хиперзвукови оръжия.

Ако Русия, която има впечатляващ боеприпас от тактически ракети, би трябвало да се учи на нещо от "Томахоук ", тогава Москва има съществени проблеми. А "Томахоук " се употребяват от десетилетия и е мъчно да имаме вяра, че Русия в никакъв случай не се е докопвала до някоя от тях до момента.
Ако става въпрос единствено за заглушаване на "Томахоук ", Съединени американски щати могат да модифицират ракетната система с цел да го компенсират.

Това е остарялата шахматна игра на електронната война. Когато новият рада или информационна система стане уязвима за заглушаване, тя бива усъвършенствана с нова анти-заглушителна техника. И по този начин играта си продължава.

Както лекар Спуук от Стартрек един път сподели на ромуланците - "военните секрети са най-мимолетни ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР