Русия е огромна страна и кухнята ѝ е много разнообразна

...
Русия е огромна страна и кухнята ѝ е много разнообразна
Коментари Харесай

Любимите десерти на руснаците

Русия е голяма страна и кухнята ѝ е доста разнообразна според от това в коя част на страната се намирате. По отношение на десертите обаче има някои много универсални предписания, с които съветската кухня се е прочула на всички места по света.

Характерно за нея е, че в доста предписания не се употребява захар, а мед, защото той епохи пчелният артикул е участвал на съветската софра. Сред най-характерните измежду съветските десерти са сладките блини и пироги, киселите, краваите, пряниките и други Ето някои от най-популярните съветски десерти:

 Блини

1. Блини: Приготвят се от пшенично или елдено брашно, квас, прясно мляко, сол и захар. От тази примес се замесва тесто, което се оставя да втаса и откакто е готово, се изпържва в мощно сгорещена лой. Готовите блини се сервират дружно със сладко или мед. В Русия блините могат да се употребяват и като предястие дружно с хайвер, филе от сьомгови риби или сметана.

2. Сладки пироги: Пирогите съставлява тестено произведение, което може да бъде поднесено както като десерт, по този начин и като предястие. Според съветската сентенция не е толкоз значима каква е къщата, а какви пироги пекат нейните домакини. Това по този начин публикувано произведение се подготвя от пшенично брашно, вода, прясно мляко, сол, захар, квас и от време на време и яйца. Много известни са медните и вишневите пироги, които се подготвят надлежно с мед и вишни и се сервират като десерт.

3. Кисели: Макар в миналото киселите да са били в действителност кисели и да са се приготвяли от овес и грах, през днешния ден те са измежду незаменимите десерти в съветската кухня. Приготвят се от нишесте и всевъзможни плодови пюрета, пресни или сушени плодове. Сред най-разпространените кисели са тези от ябълки, от боровинки, от шипки, от тиква, от мая, овес и мед.

 Ватрушки

4. Петербургски ябълков пудинг: Приготвя се от ябълки, сметана, яйца, брашно, захар, масло, лимонен сок и сладко от плодове. Изпича се във фурна и се сервира дружно със сметана.

5. Десерти с извара: Този десерт е доста елементарен за подготвяне, заради което е публикуван из всички елементи на Русия. Приготвя се от претраита през решето извара, към която се прибавя захар, краве масло и сметана, мед или разнообразни плодове.

6. Краваи: Приготвят се от брашно или просо, прясно мляно, захар, масло и яйца. Към главната рецепта могат да бъдат добавени сметана, сладко от плодове или мед.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР