Русия е извършила престъпления срещу човечеството по време на войната

...
Русия е извършила престъпления срещу човечеството по време на войната
Коментари Харесай

САЩ: Русия е извършила престъпления срещу човечеството в Украйна

Русия е направила закононарушения против човечеството по време на войната си в Украйна, съобщи през днешния ден вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис и прикани за правораздаване, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9420
„ Съединените щати публично откриха, че Русия е направила в Украйна закононарушения против човечеството “, сподели Камала Харис в слово пред Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността. Тя удостовери, че Съединени американски щати ще поддържат, „ докато би трябвало “, тази страна.

„ Проучихме доказателствата, познаваме законовите правила и няма никакви подозрения, че става дума за закононарушения против човечеството “, сподели Харис. Тя приказва за противозаконни изтезания, изтезания и изнасилвания, осъществявани от съветските войски в Украйна, също и за принудително прекачване на стотици хиляди цивилни украинци в Русия.

„ И споделям на всички причинители на тези закононарушения и на техните началници или съучастници в тези закононарушения: ще отговаряте за тях “, добави вицепрезидентът на Съединени американски щати.

Това е първият път, когато Съединени американски щати публично показват Русия като извършителка на военни закононарушения и закононарушения против човечеството в Украйна, откогато федерацията нахлу в прилежащата страна през февруари 2022 година

В настрана официално съобщение шефът на американската дипломация Антъни Блинкън увери, че „ не става дума за инцидентни или изолирани дейности “, и загатна за „ всеобщо и редовно нахлуване на Кремъл против гражданското население на Украйна “.

Той акцентира, че употребявайки определението „ закононарушения против човечеството “, Съединени американски щати се ангажират съответните хора от съветските сили и други неназовани виновници „ да понесат отговорност за своите дейности “ пред правораздаването.

„ Не може да има безотговорност за тези закононарушения “, заключи Блинкън.

От началото на съветското настъпление Съединени американски щати са документирали или описали над  30 600 случая на военни закононарушения, осъществени от съветските войски в Украйна, посочи Държавният департамент. 

През септември проверяващи от Организация на обединените нации упрекнаха Москва във военни закононарушения „ в огромни мащаби “ в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР