Русия е изстреляла тази нощ 22 бойни дрона срещу Украйна,

...
Русия е изстреляла тази нощ 22 бойни дрона срещу Украйна,
Коментари Харесай

Настъплението на руските сили е било спряно край Авдеевка

Русия е изстреляла тази нощ 22 бойни дрона против Украйна, съобщи Ройтерс. Противовъздушната защита е съумяла да унищожи 18 от тях над Одеския район. По-рано украински медии оповестиха, че са се чули гърмежи в Одеса. Обявена беше и въздушна паника.

Украинските сили са спрели съветското нахлуване край източния град Авдеевка, завзет от Русия предишния месец, заяви боен представител. А ръководителите на украинската защита са разискали военните потребности на Украйна с американския министър на защитата Лойд Остин.

Русия отчасти управлява още две села, само че настъплението на съветските сили е било спряно край Авдеевка, заяви украинският боен представител Дмитро Лихови. По думите му, те се концентрират по-нататък на юг, към село Новомихайловка, където " трансферират подкрепления от далечния гръб на Русия ".

Украинският министър на защитата Рустем Умеров съобщи, че той и главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски са разискали с министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин обстановката на фронтовата линия и доставките на оръжия.

Разговори са били извършени и с английския министър на защитата Грант Шапс и с началника на щаба на защитата на Англия адмирал Тони Радакин. Сирски добави, че полемиките са били съсредоточени върху потребностите на украинските военни и подсилване боеспособността на украинските военноморски сили благодарение на съдружниците на Киев.

Френският президент Еманюел Макрон ще посети през днешния ден чешката столица Прага, с цел да обясни позицията на страната си по чешкия проект за закупуване на оръжия отвън Европа за опустошената от войната Украйна.

На конференцията по сигурността в Мюнхен предишния месец президентът Петер Павел съобщи, че Чешката република е в положение да събере доста количество оръжия за Украйна отвън континента.

Същевременно стана ясно, че Испания договаря с Украйна по двустранно съглашение за гаранции за сигурност в границите на Съвместната декларация на Г-7 за поддръжка на Киев. До момента към декларацията са се включили над 30 страни, а 7 към този момент са подписали съглашения с Украйна. Съгласно проекта на Г-7 страните ще дават поддръжка, с цел да оказват помощ на Киев в защитата. Гаранциите ще обгръщат също наказания, финансова помощ и следвоенно възобновяване.

Междувременно в Сочи, където се организира Световен юношески фестивал, заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев съобщи, че Русия ще продължи своята така наречен " специфична военна интервенция ", до момента в който Украйна не капитулира, написа БНР.

Медведев отхвърли договаряния за мир с сегашния президент Володимир Зеленски, и добави, че в случай че желае договаряния, едно бъдещо украинско държавно управление ще би трябвало да признае по думите му " новата действителност ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР