Русия е изпратила нота до българското Министерство на външните работи

...
Русия е изпратила нота до българското Министерство на външните работи
Коментари Харесай

Москва ни се разсърди за Паметника на съветската армия

Русия е изпратила нота до българското Министерство на външните работи с искане за следствие на случай на вандализъм по отношение на Паметника на руската войска в София, заяви представителят на съветския външен министър Сергей Лавров Мария Захарова.

В нощта против 30 юни в основата на монумента се появи надпис с алена багра, обвиняващ Българска комунистическа партия в тероризъм.

" Във връзка с случая посолството ни в София изпрати нота с гледище на обширно следствие и привличане под отговорност на отговорните лица и предприемане на дейности за привеждането на мемориала в естествения му тип ", сподели тя.

Захарова означи още, че разчита формалните управляващи в България да подхващат ограничения за недопускане в бъдеще на осквернявания по връзки на паметника " на общата история на Русия и България ".

" Формата на опозоряване свидетелства за противоправния темперамент на постъпката, както и за низкото морално и културно равнище на хората, които са сторили това ", добави формалният представител на съветското външно министерство.

Според Захарова похищението е израз на вътрешнополитическите различия в българското общество.

" Предполагаме, че вътрешнополитическите различия в страната член на Европейски Съюз и НАТО би трябвало да бъдат предмет на обществени полемики, а не на хулигански актове. Има други форми на митинг. Който желае може да разпъне транспаранти, да отстоява правата на една партия, да подлага на критика друга - за това има законни средства ", съобщи тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР