Русия е готова да въведе за първи път в историята

...
Русия е готова да въведе за първи път в историята
Коментари Харесай

Русия оповести мярка срещу укриването от военна служба

Русия е подготвена да вкара за първи път в историята си обединен указател на военнослужещите и електронни повиквателни за армията като мярка против тези, които се пробват да избегнат военна работа, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10156
Ройтерс отбелязва, че това става допустимо, откакто депутатите в съветската Държавна дума са одобрили нужните ремонти в в този момент настоящото законодателство при две поредни гласувания.

Някои от депутатите са изразили неодобрение, че измененията се одобряват преждевременно и те не разполагат с задоволително време да ги проучат задълбочено.

Мерките са част от напъните на Москва да усъвършенства системата, употребена за увеличение на числеността на силите й в Украйна. Според съветски държавни представители обаче сега няма проекти да бъде наложено на повече мъже от Русия да се борят в Украйна.

Русия заяви, че е мобилизирала малко повече от 300 000 мъже предходната година в поддръжка на провежданата от нея така наречен " специфична военна интервенция ", само че в този момент концентрира вниманието си върху опитите да бъдат привлечени професионални бойци доброволци посредством рекламна акция.

" Необходимо е да усъвършенстваме и модернизираме военната система за повиквателните за работа в армията ", сподели през днешния ден на брифинг с публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той означи, че предходната година е имало " проблеми " при мобилизационната акция.

Първоначалното решение да се разгласи готовност в Русия за първи път след Втората международна война накара десетки хиляди мъже на наборна възраст в страната да избягат в чужбина. В доста съветски градове избухнаха и някои митинги, които бързо бяха потушени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР