Русия е готова да работи с всеки президент на САЩ,

...
Русия е готова да работи с всеки президент на САЩ,
Коментари Харесай

Путин: Русия е готова да работи с всеки президент на САЩ, но предпочитане с Джо Байдън

Русия е подготвена да работи с всеки президент на Съединени американски щати, определен от американския народ, само че за предпочитане с Джо Байдън. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в изявление за журналиста Павел Зарубин, видеото е оповестено в канала на Кремъл в Telegram.

„ Байдън “, отговори Путин на въпроса кой политик е по-добър за Руската федерация като президент на Съединените щати – Байдън или Доналд Тръмп. „ Той е по-опитен, предвидим човек, той е политик от остарялата групировка “, изясни Путин.

„ Но ние ще работим с всеки американски водач,

на който американският народ има доверие “, приключи Путин.

Руският президент отхвърли да разяснява дебатите в Съединени американски щати за възрастта на Байдън. Той означи единствено, че при срещата му с Байдън в Швейцария преди три години към този момент се е говорело, че Байдън има усложнения, само че „ не видях нищо такова. “

„ Това, което би трябвало да разгледаме, е че политическата му позиция и позицията на сегашната американска администрация е извънредно неправилна и нездравословна “, добави Путин. Той обаче акцентира, че Москва „ ще работи с всеки американски водач “, който бъде определен от гласоподавателите в Съединени американски щати.

Освен това Путин изрази признателност на американския водещ Тъкър Карлсон за публикуването на доста гледаното изявление и за ролята му на медиатор със Запада.

„ Тъй като през днешния ден не можем да водим директен разговор,

би трябвало да сме признателни на Карлсон за опцията да го създадем с неговото ходатайство “, акцентира Путин. Той съобщи, че е „ изцяло задоволен “ от дългото изявление, първото за западна медия от началото на съветската атака в Украйна.

Путин добави, че е очаквал нападателно държание и сложни въпроси от някогашния водещ на Фокс нюз. „ Не единствено бях квалифициран за това, само че и го желаех, тъй като това щеше да ми даде мотив да отговоря по същия метод “, означи съветският президент. Той обаче похвали „ търпението “ на консервативния американски публицист, който изслуша дълъг урок по история от Путин по време на изявлението.

 

Източник: Ройтерс, ТАСС /Превод: SafeNews
Още вести четете в категорията Свят 
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР