Русия е готова да преговаря с Киев и Анкара по

...
Русия е готова да преговаря с Киев и Анкара по
Коментари Харесай

Лавров: Русия е готова да преговаря с Киев и Анкара по въпроса за украинското зърно

Русия е подготвена да договаря с Киев и Анкара по въпроса за украинското зърно . Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в коридорите на срещата на външните министри на страните от Г-20 в Индонезия.

" Готови сме да преговаряме с нашите украински и турски сътрудници ", сподели той и изясни по какъв начин съгласно него би могъл да бъде решен казусът с транспорта на украинско  зърно. " Ако става дума за украинското зърно, Украйна би трябвало да разблокира пристанищата си, да ги разминира или да обезпечи безвредно прекосяване през минните полета, а към този момент отвън териториалните води на Украйна Русия и Турция са подготвени да подсигуряват сигурността на съответните плавателни съдове и да ги съпроводят до проливите. Оттам нататък в Средиземно море те ще продължат на личен ход ", сподели Лавров, представен от ТАСС.

Лавров означи, че главната роля се пада на военните , защото целият развой е обвързван с потреблението на военноморски сили. " Кога ще продължат договарянията, не бих могъл да кажа, тъй като от няколко дни не съм бил в Москва, само че мога да потвърдя, че от наша страна постоянно има подготвеност за това ", съобщи той.

На 21 юни в Москва се състояха договаряния сред военни делегации от Русия и Турция по въпроса за основаването на безвреден кулоар за транспорт на украинско зърно. Турските министерства на външните работи и защитата ги дефинираха като позитивни и градивни и означиха, че е било решено консултациите да продължат.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР