Русия е атакувала тази нощ южните региони на Украйна с

...
Русия е атакувала тази нощ южните региони на Украйна с
Коментари Харесай

Русия атакува Одеса и Николаев с ракети и дронове

Русия е атакувала тази нощ южните райони на Украйна с ракети и дронове. Съобщава се за гърмежи в Одеса и Николаев.

При ударите са били ранени към 20 души, оповестиха украинските управляващи. Снощи, на заседание с членове на държавното управление, съветският президент Владимир Путин упрекна Запада, че се е облагодетелствал от зърнената договорка и е изкривил изначалния ѝ смисъл.

" Руснаците удариха центъра на града. Горят гараж и триетажна жилищна постройка ", заяви в " Телеграм " Виталий Ким, регионален шеф на Николаевска област. По-късно кметът на Николаев Олександър Сенкевич съобщи, че са нанесени вреди минимум на пет многоетажни жилищни здания. По думите му на друго място пък горят към 15 гаража.

Ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Kипер съобщи, че вследствие на съветската офанзива има опустошения в центъра на Одеса, избухнал е пожар.

Междувременно Белият дом предизвести, че Русия има намерение да нападна търговски кораби, пренасящи зърно от Украйна през Черно море, с цел да упрекна за това Киев.

Адам Ходж, представител на американския Съвет за национална сигурност, сподели, че тези догатки са основани на разкрити разследващи данни, с които разполагат Съединени американски щати.

По-рано съветското министерство на защитата разгласи, че по отношение на прекратяването на зърнената договорка от среднощ Русия ще счита всички плавателни съдове, които влизат в украинските пристанища на Черно море, за превозвачи на товари с военно предопределение.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР