Русия би използвала ядрени оръжия само когато е застрашено съществуването

...
Русия би използвала ядрени оръжия само когато е застрашено съществуването
Коментари Харесай

Кремъл: Русия ще използва ядрено оръжие, ако е заплашено нейното съществуване

Русия би употребила нуклеарни оръжия единствено когато е застрашено съществуването на страната - а не вследствие на продължаващата война в Украйна , сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков в изявление за американската социална телевизия PBS, представена от CNN.

" Какъвто и да е резултат от интервенцията (в Украйна), несъмнено, не може да бъде причина за потребление на нуклеарно оръжие ", сподели Песков. " Имаме идея за сигурност, която доста ясно гласи, че единствено когато има опасност за съществуването на страната, в нашата страна, можем да използваме и действително ще използваме нуклеарни оръжия, с цел да премахнем опасността за съществуването на нашата страна. "
 Дмитрий Песков пред CNN: Путин не е постигнал задачите си и не е да няма нуклеарен бутон
Дмитрий Песков пред CNN: Путин не е постигнал задачите си и не е да няма нуклеарен бутон

Отказа да отхвърли, че Москва не мисли за потребление на нуклеарно оръжие

На въпрос за, който назовава Владимир Путин " касапин " и декларира, че съветският президент не би трябвало повече да остава на власт, Песков сподели, че " това е много обезпокоително ".

" Това е персонална засегнатост ", сподели Песков. " Разбира се, това е изцяло недопустимо. Не президентът на Съединените щати би трябвало да взема решение кой ще бъде и кой е президент на Руската федерация.

Припомняме, че в следствие от Белия дом прецизираха, че това не значи, че Съединени американски щати желаят да смъкват от власт съветския президент, само че самият Байдън пред CNN, че Владимир Путин не трябва да остава на власт. Той разясни, че думите му са израз на моралното му отвращение, а не на смяна в политиката на Белия дом - Съединени американски щати нямат желание да подхващат дейности за свалянето на Путин.

В същото изявление Песков отхвърли съветските сили съзнателно да са атакували цивилни в Украйн а - макар че украинските сили, публицисти и бежанци, бягащи от страната, разказват брутални бомбардировки, поразяващи цивилна инфраструктура, в това число домове, учебни заведения, лечебни заведения и други

" Те (руските военни-бел.ред.) не обстрелват къщи. Те не обстрелват жилища. Те не обстрелват цивилен обекти ", сподели Песков. " Те единствено обстрелват и се целят единствено във военна инфраструктура. "

Припомняме, че, че съветските сили са направили военни закононарушения в Украйна. Международният углавен съд в Хага също стартира следствие на нашествието.
 Песков: Не вземат решение Съединени американски щати кой ръководи в Русия
Песков: Не вземат решение Съединени американски щати кой ръководи в Русия

След изказването на американския президент против Путин

ТАСС подчертава върху различен аспект от изявлението на Песков - дали Русия възнамерява да нахлуе в страна-членки на НАТО или да нанася удари по такава страна .

Песков дава отговор негативно на този въпрос, като прецизира: " Ако това не е акт, осъществен въз основата на взаимност ". " Ако не ни принудят да създадем това, ние не можем да мислим за сходно нещо. И ние не желаеме да мислим за това ", сподели представителят на съветския водач, визирайки страните от Северноатлантическия алианс.
 Щети за над $63 милиарда от войната в Украйна
Щети за над $63 милиарда от войната в Украйна

Оценките са предварителни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР