Русия бе изхвърлена от Световното първенство в Катар поради инвазията

...
Русия бе изхвърлена от Световното първенство в Катар поради инвазията
Коментари Харесай

ФИФА изхвърли Русия от Мондиала в Катар

Русия бе изхвърлена от Световното състезание в Катар заради нашествието в Украйна, оповестиха от Международната футболна централа (ФИФА). Решението е вследствие на нашествието в Украйна.

Това се случи часове, след като МОК спря присъединяване на съветските спортисти от присъединяване във всички спортове след размирните събития, които се случват в Украйна.

Това значи, че мачът срещи Полша, който се явяваше първи плейоф за Катар 2022 няма да се играе, откакто и футболисти и треньори на поляците бойкотираха срещата поради дейностите на Русия в Украйна и по този начин Левандовски и компания не престават служебно към идващия кръг, в който при триумф могат да си обезпечат " билети " за континенталната конкуренция.

Русия няма да взе участие и в Европейското състезание по футбол за дами в Англия това лято, а решението няма краен период и то ще бъде преразгледано в даден миг в бъдеще време.

УЕФА пък към този момент отстрани контракта си с съветската енергийна компания Газпром за съдействие, откакто страните си партнираха от 2012-а година, а европейският футбол получаваше по 40 милиона евро на сезон. ФИФА към този момент разказа като „ безспорен смут “ протичащото се на територията на Украйна
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР