Русия базира своя Черноморски флот в Крим от 240 години.

...
Русия базира своя Черноморски флот в Крим от 240 години.
Коментари Харесай

След 240 години: Киев принуди Русия да напусне базата на Черноморския си флот в Крим

Русия базира своя Черноморски флот в Крим от 240 години. Но в този момент президентът Владимир Путин е изложен на риск да загуби водещия военноморски център на фона на украинските офанзиви, написа " Блумбърг ". Нападенията принудиха Русия да реалокира корабите си по-далеч от заплахата, съвсем десетилетие откакто Путин анексира Крим за да резервира наличието на флота там, до момента в който Киев се доближава към Съединени американски щати и Европа.
Прочетете още
„ Нито едно кримско пристанище към този момент не е безвредно за съветски военни кораби. Украйна на процедура е изхвърлила флота от Крим “, разяснява Руслан Пухов, шеф на Центъра за разбор на тактики и технологии в Москва.

Последната офанзива с крилата ракета потопи огромен съветски десантен транспортен съд в източнокримското пристанище Феодосия във вторник. Общо Русия е изгубила минимум 20 плавателни съда, в това число военни кораби, подводница и десантен транспортен съд, откогато Путин подреди пълномащабно навлизане в Украйна през февруари 2022 година, съгласно украинските въоръжени сили и самостоятелни оценки на разследващия център с отворен код Oryx.

Пробивът в Крим дава на Украйна някои положителни вести, откакто нейната дълго чакана контраатака по суша не съумя да изтласка съветските сили от окупираната територия в източната и южната част на страната. Политическите разногласия в Съединени американски щати и Европейския съюз задържат повече от 110 милиарда $ финансова и военна помощ за Украйна, поставяйки под подозрение съюзническата поддръжка за Киев, до момента в който войната наближава две години без забележим край.

Със сигурност, макар че офанзивите са нараснали натиска върху съветската защита на полуострова, както и върху линиите за доставяне на нейните войски в окупираната Южна Украйна, те евентуално ще имат лимитирано влияние върху развиването на бойното поле, като боевете на сушата значително са в задънена улица.

И въпреки всичко триумфът на Украйна в морето е още по-забележителен, тъй като тя няма лични военни кораби. Вместо това, тя провокира военноморското предимство на Русия, употребявайки ракети и безпилотни морски дронове. Украинските офанзиви принудиха Русия да одобри „ по-постоянен модел на базиране по източното крайбрежие на Черно море, прехвърляйки активите си надалеч от Крим, се споделя в отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW).

Доставките на английските крилати ракети Storm Shadow и френските крилати ракети Scalp помогнаха на Украйна да наклони салдото в своя изгода, позволявайки ѝ да избегне противовъздушната защита, с цел да нанесе точни удари по съветски цели.

Руският флот „ към този момент не е в положение да оперира в западната част на Черно море “, съобщи украинският президент Володимир Зеленски на 24 октомври, наричайки това „ историческо достижение “ за страната си. Въпреки че украинските сили към момента не са открили цялостен огневи надзор над Крим и неговите води, „ ние ще го създадем. Въпрос на време е “, увери той, представен от Агенция „ Фокус “.

Русия не е коментирала местоположението на своя черноморски флот, макар че сателитните изображения демонстрират, че корабите евентуално са се преместили от Севастопол след удара по щаба.

Господството на Русия в Черно море в този момент е провокирано. Това последно заличаване на флота на Путин демонстрира, че тези, които имат вяра, че войната в Украйна е в задънена улица, бъркат, написа Шапс в X/Туитър.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР