Русенската УМБАЛ Канев“ предлага възможност за финансиране обучението на студенти

...
Русенската УМБАЛ Канев“ предлага възможност за финансиране обучението на студенти
Коментари Харесай

УМБАЛ „Канев“ предлага стипендии за бъдещи професионалисти по здравни грижи

Русенската УМБАЛ „ Канев “ предлага опция за финансиране образованието на студенти по специалности в региона на здравните грижи, учащи се във висши образователни заведения на територията на страната, оповестяват от болничното заведение.

През 2024 година се учредяват стипендии в размер на семестриалните такси за цялото образование във ВУЗ по няколко специалности. Става въпрос за по пет стипендии за бъдещи медсестри, медицински лаборанти и рентгенови лаборанти, както и по три стипендии за учащи се за акушерка и рехабилитатор.

За да получат стипендия, претендентите би трябвало да са признати постоянна форма на образование във ВУЗ за придобиване на подготовка по използвани в опазването на здравето специалности и действия. Освен това, те би трябвало да сключат контракт за придобиване на подготовка по реда на член 229, ал.1 от Кодекса на труда, в който са регламентирани финансовите параметри и е уговорено обвързване за работа на стипендианта в УМБАЛ „ Канев “ АД за период от пет години след сполучливото си дипломиране, както и да организират летен  и/или преддипломен стаж в болничното заведение.

Желаещите да аплайват за оповестените стипендии могат да изпратят автобиография на e-mail:  [email protected] или на адрес: гр. Русе, 7002, ул. „ Независимост “ № 2, за отдел „ Управление на човешките запаси “, прецизират от лечебното заведение.

Във връзка с предлагането си Университетска болница „ Канев “ АД провежда и Дни на отворените порти за кариерно развиване. Инициативата е ориентирана към кандидат- студенти по специалности в региона на здравните грижи, учащи се във висши образователни заведения на територията на страната.

В дните на отворени порти искащите ще могат да се срещнат от близко с работната среда. Заедно с началниците на отделенията в лечебното заведение, участниците ще могат да обсъдят всички въпроси, свързани със спецификата, опциите и провокациите на работата – кандидат-студентски изпити, образование, благоприятни условия за професионално и кариерно развиване.

 Желаещите да се включат в Дните на отворени порти би трябвало да се запишат авансово на телефон: 082/887310 или на e-mail: [email protected].
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР