Русенска община дава за всяко новородено 300 лева като подкрепа.

...
Русенска община дава за всяко новородено 300 лева като подкрепа.
Коментари Харесай

Русенска община дава за всяко новородено 300 лева като подкрепа

Русенска община дава за всяко новородено 300 лв. като поддръжка. Става дума за обшина Иваново. Бонусът за фамилиите не е занапред, само че досега бе 200 лв., а отсега-нататък ще е 300. 

Това заяви кметът на общината Георги Миланов. Същият растеж на помощта да важи и за децата, които постъпват в първи клас, както и за пострадалите от транспортни катастрофи, пожари и бедствия.

Кметът е внесъл план за промени в локалната Наредба 18 и има едномесечен период за разискване и оферти от заинтригувани, осведомиха от БНР.

Миланов счита, че е редно изплащаният еднократно бонус от общината да се увеличи поради инфлацията.

" Основните цели, които се слагат с препоръчаното изменение, е финансовото стимулиране на родителите и подкрепяне на развъждането на децата на територията на Община Иваново, поради инфлацията в страната ", обосновава се той.

" Предвид ниската раждаемост в страната, в това число в община Иваново, действителността у нас ни принуждава да търсим обществени способи, посредством които да подтикваме фамилиите да имат повече деца. Настоящото изменение на Наредба 18 цели също да притегли повече фамилии с деца на територията, повече ученици за учебните заведения ". Актуализираните суми ще бъдат планувани в бюджета на община Иваново.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР