Русенчетата - 9 момчета и 11 момичета, извоюваха трите златни

...
Русенчетата - 9 момчета и 11 момичета, извоюваха трите златни
Коментари Харесай

Малките плувци на „Локомотив“ Русе са абсолютните шампиони на Държавното първенство

Русенчетата - 9 момчета и 11 девойки, извоюваха трите златни отборни купи

КПС „ Локомотив “ - Русе е огромният първенец на Държавното състезание за деца 11 - 12г., извършено в Бургас на 18 - 20.11.2022 година на 25 м. басейн.

Възпитаниците на Севиляй Сали и Берна Велинова – 9 момчета и 11 девойки, извоюваха трите златни отборни купи:
Момчета 1-во място, на 2-то ГП Спорт – Благоевград и 3-то Олимп – София.Момичета 1-во място, на 2-то ГП Спорт – Благоевград и 3-то Пловдив 2019.Комплексно 1-во място, на 2-ро ГП Спорт – Благоевград и 3-то Пловдив 2019.
Тази огромна победа бе завоювана в конкуренцията на 350 плувци от 52 клуба в страната и подплатена с 3 златни и 4 бронзови мелата.

Призьорите:
Адис Петров завоюва 1-во място на 100м бътерфлай с време 1:07,85 и 3-то място на 50м бътерфлай с време 0:30,32.Ева Христова завоюва 3-то място на 50м тил с време 0:33,33.
В най-зрелищните дисциплини – щафетите, нашите момчета сграбчиха златото с победи и в двете щафети:
4х50м св.стил с време 1:57,26; в състав – Марк Чакърян, Алекс Господинов, Адис Петров и Мартин Мацоев.4х50м смесена по жанр с време 2:10,89; в състав – Алекс Господинов, Айкан Вейсалов, Адис Петров и Мартин Мацоев.
Момичетата завоюваха два бронзови медала в двете щафети:
4х50 св.стил с време 2:03,34; в състав – Ева Христова, Виктория Попова, Дея Божанова и Дария Терзиева.4х50 смесена по жанр с време 2:17,70; в състав – Ева Христова, Бояна Габровска, Дея Божанова и Дария Терзиева.
„ Тази победа беше дълго чакана и доста мечтана, както от децата по този начин и от нас. За нас е голям триумф, че успяхме да преборим жестоката конкуренция на най-хубавите плувци от цяла България и да извоюваме и трите златни купи. Доволни сме от резултата на нашите състезатели и ще продължим да развиваме техният гений и капацитет. Доказахме за следващ път, че сме и ще бъдем фактор в българското плуване макар ексцентричните подготвителни условия (20м басейн) “, споделиха треньорите Севиляй Сали и Берна Велинова.

Ето какво сподели за и старши треньорът на СКП „ Локомотив “-Русе Деян Дончев за тези резултати: „ Искам да благодаря на треньорите и техните състезатели за този извънреден триумф и ПЪРВО в историята на Локомотив. Само преди няколко месеца на Държавното състезание на 50м басейн, момчетата се класираха 2-ри а девойките 4-ти. Много добре знам какво стои зад този напредък и какво следва. Наблюдавах цялото съревнование, децата бяха чудесни и с хъс. Изключително съм благополучен, че построяваме следващият мощен тим и колектив с духа на Локомотив, само че съм наскърбен по какъв начин тези гении би трябвало да се борят в ексцентрични подготвителни условия. Аз персонално очаквам от най-малко 20 години да работи в естествени и общоприети условя в моя град “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР