Русе. Венец от името на областната структура на ГЕРБ положиха

...
Русе. Венец от името на областната структура на ГЕРБ положиха
Коментари Харесай

ГЕРБ почете 141 години от Освобождението на Русе

Русе. Венец от името на регионалната конструкция на ГЕРБ поставиха през днешния ден пред безконечния огън в Пантеона на възрожденците членове на МГЕРБ – Русе. Това стана по време на формалната гала по отбелязване 141 години от Освобождението на град Русе. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
Събитието, проведено от Община Русе и Русенската света митрополия, бе намерено от проф. доктор Николай Ненов – шеф на Регионален исторически музей – Русе.
Слово за празника произнесе Пламен Стоилов – кмет на Община Русе. „ Днес честваме един извънредно важен празник. Подобни дни са мотив да се преклоним пред мощния и борбен дух на нашия народ и да си спомним за хилядите сънародници, които са отстоявали свободата ни “, съобщи кметът и насочи благопожелание да съхраним славните каузи на предците ни, да се гордеем с корените си и да градим дружно по-доброто бъдеще на Русе.
Благодарствен молебен за извоюваната независимост отслужиха Негово високопреосвещенство Русенският митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия.
В програмата взеха присъединяване хор „ Свети Георги Победоносец “ с диригент Мина Влайкова.
По – рано пред Пантеона звучаха патриотични мелодии в осъществяването на Биг Бенд Русе, а русенци имаха опция да прегледат оръжия от това време, показани от членове на Национално сдружение „ Традиция “ – районен клуб Русе. По мотив празника Национално сдружение „ Традиция “ показа изложбата с репродукции на съветски създатели „ Епизоди от Освободителната война “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР