Русе се възстановява след вчерашния пороен дъжд, който за кратко

...
Русе се възстановява след вчерашния пороен дъжд, който за кратко
Коментари Харесай

Причините за наводнението в Русе количествата дъжд близо до екстремните и стара канализация

Русе се възвръща след вчерашния проливен дъжд, който за малко време трансформира част от улиците на града в реки.

 Потоп заля Русе, блокира придвижването в час пик (снимки, видео) Виж още

Особено зрелищна беше гледката по бул. " Христо Ботев ", който изглеждаше като плавателен канал, а фрагменти в обществените мрежи демонстрираха редица закъсали коли, като някои от притежателите даже се бяха качили на покривите на транспортните си средства.

Дъждът се изля тъкмо в час пик. Стихията продължи от 17:30 до 18:10 ч. Отчетени са количества 45 л. на кв. м за час, което е покрай рисковите равнища от 50 л на кв. м за час.

" За страдание това се получава при всеки един по-сериозен дъжд, както беше във вчерашния ден. С неспокойствие чакаме ремонтите на ВиК. Канализационната мрежа е остаряла. Като дете си припомням, че тичах тъкмо по такива интервали, когато имаше дъжд към същите места. Виждаме, че за 40 години не се е трансформирало ", разяснява в Димитър Наков, зам.-кмет по комунални действия.

По думите му тръбопроводите в града работят, само че диаметърът им е непълен. Шахтите също се чистят непрекъснато, увери той.

Предстои ремонт на ВиК, който русенци чакат с неспокойствие, сподели още Наков. Междувременно през днешния ден ще се оправят вредите в част от бул. " България " в града, където поради пороя се е изсипала земна маса.

 Снимка: bTV

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР