Русе посрещна европейския шампион по вдигане на тежести Ангел Русев,

...
Русе посрещна европейския шампион по вдигане на тежести Ангел Русев,
Коментари Харесай

Ангел Русев пред БНТ: Всичките ми медали тежат еднакво

Русе посрещна европейския първенец по повдигане на тежести Ангел Русев, който победи по време на шампионата, което продължава да се организира в София.

Ангел Русев завоюва четвърта поредна купа на Стария континент в категория до 55 кг.

" Всичките ми медали тежат еднообразно, тъй като за всички се сготвям еднообразно. Дълги години упражняваме за европейски и международни медали. Трудно е, всеки един орден си заслужава. Имах спомагателна мотивация да печеля медала в България. Проблемите във федерацията не се отразяват добре на подготовката, само че ние преодоляваме всичко с помощта на треньорите, които ни дават препоръки. Нещата би трябвало да се оправят час по-скоро ", показа той в изявление за Българска национална телевизия.

Джан Зарков си заслужи бронзов орден, също в категория до 55 кг.

" Моите старания се възнаградиха. Много се веселя, въпреки да не чаках да печеля орден. Ангел ми оказва помощ с упражненията ", добави той.

Радослав Атанасов е измежду треньорите в ТСК-Русе.

" На 99% бяхме уверени, че той ще стане европейски първенец. Никой не се е съмнявал в това. Младият " лъв " Джан Зарков направи необикновено съревнование, което малко хора чакаха. Той е идващият Ангел Русев ", добави той.

Проф. доктор Кирил Панайотов е ръководител на Управителния съвет на ТСК-Русе и член на Управителния съвет на Българската федерация по повдигане на тежести.

" От 5-6 години непрекъснато има проблеми във федерацията, свързани с финансиране и придвижването на парите. Чест прави на треньорите и състезателите, които реализират ярки триумфи ", счита той.

Можете да гледате цялото изявление във видеото.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР