Русе. На 6 септември от 11.00 часа Община Русе кани

...
Русе. На 6 септември от 11.00 часа Община Русе кани
Коментари Харесай

Русе ще отбележи Съединението на България с тържествена церемония

Русе. На 6 септември от 11.00 часа Община Русе кани русенци и посетители на града на тържествена гала по полагане на венци и цветя в чест на 136-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Това оповестиха от пресцентъра на Община Русе .

Церемонията, водена от артиста от държавна такса „ Сава Огнянов “ Ивайло Ненов, ще се организира на пл. „ Ал. Батенберг пред Паметника на починалите в Сръбско-българската война. Ще бъде строен почетен часовой, а Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев ще извърши тържествена музика.

Празнични слова ще произнесат регионалният шеф Борислав Българинов и кметът на Община Русе Пенчо Милков, а Н.В.Пр. Русенският митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия ще отслужат заупокойна молитва за починалите и признателен молебен в чест на празника.

В края на церемонията всички искащи ще имат опция да положат цветя на паметника, като представителите на публични институции, политически партии и други организации, които имат предпочитание да поднесат собствен венец, следва да заявят желанието си документално на [email protected].
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР