Русе. Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков посети Русенска

...
Русе. Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков посети Русенска
Коментари Харесай

Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков посети Русенска област

Русе. Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков посети Русенска област. Това оповестиха от пресцентъра на партията . Той стартира обиколката си рано сутринта от град Русе дружно с народните представители от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев и Светлана Ангелова.
Новаков и двамата народни представители посетиха Басарбовския манастир, а след това организираха среща с кмета на село Басарбово Николай Колев и неговия екип. Председателят на Районния кооперативен съюз Пенка Пеева също беседва с евродепутата и народните представители, като им показа проектите за развиване на структурата в областта на търговията, хотелиерството и други обслужващи действия в региона. „ Целта е привличане на повече туристи и основаване на положителни условия за техния престой “, изясни Пеева.
По обед те бяха в град Две могили /Община Две могили/, където се срещнаха със притежателя на дружество за произвеждане на копчета и компания за произвеждане на парфюми. В хода на диалога господин Новаков обърна внимание на основаната по негова самодейност платформа „ Еврофинансирай “, която разрешава на бизнесмените да улеснят оптимално работата си при подготовка на планове за кандидатстване. Той подчертава върху опциите на Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014 – 2020 година. „ Тя насочва всички новаторски компании от Европейски Съюз към нови пазари, способства за растежа, основава висока възвръщаемост на вложенията “, акцентира Новаков.
В хода на визитата стана ясно, че фабриката за копчета е основана от българския бизнесмен в Две могили от 2 години. В нея се създават близо 10 млн. броя месечно за доста страни по света, като клиентите са и български сдружения, изясни притежателят на гостите. Фабриката за парфюми работи също от 2 години и продава продукцията си в лична верига от профилирани магазини, добави той в наличието на кмета на Община Две могили Божидар Борисов.
„ Виждаме по какъв начин младежите могат да работят и последователно да се завръщат с нови хрумвания за бизнес в България “, акцентира в края на визитата Пламен Нунев. Визитата приключи в късния следобяд в Ценово, където се организира среща с кмета на Общината доктор Петър Петров и екипа му. Към нея се причисли и националният представител от ГЕРБ – Русе Андриан Райков.
В 16.00 часа бе показана платформата „ Селоводител “ пред локални поданици. „ Селоводител “ е интернет платформа и новаторско решение за битката против процесите на обезлюдяване в българските селища. За да реализираме нови резултати през днешния ден, ни трябват нови способи за деяние, нещо, което не сме правили до в този момент. „ Селоводител “ е новият метод да разпространяваме българските обитаеми места измежду допустимо най-широка аудитория. За първи път българските селища имат опцията да показват най-силните страни, които имат “, уточни в експозето си Новаков. Той означи, че това е неговият принос за превъзмогването на едно от сериозните провокации пред България, което ще се случи с поддръжката на локалната власт.
В тази връзка Пламен Нунев посочи, че селата в района към този момент употребяват тази стратегия и има положителни резултати, като даде и съответни образци. Той изрази пред присъстващите признателност към евродепутатите от ГЕРБ, които подкрепят развиването на районите в страната с сходни начинания, а с финансирането от еврофондовете се трансформира в позитивна посока образът на обитаемоте места.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР