Русе е домакин на дискусионен форум 10 години членство в

...
Русе е домакин на дискусионен форум 10 години членство в
Коментари Харесай

Форум 10 години членство в ЕС: бъдещи перспективи се провежда в Русе

Русе е хазаин на спорен конгрес „ 10 години участие в Европейския съюз: бъдещи вероятности ". В него вземат участие българските евродепутати Андрей Новаков и Георги Пирински и техните румънски сътрудници Мария Грапини и Виктор Бощинару. Организатори на форума са осведомителните бюра на Европейския парламент на България и Румъния. По време на полемиката ще се направи равносметка на участието на България и Румъния в Европейския съюз и ще очертае пътя на двете страни напред.

Едно от най-сериозните провокации пред страната ни - председателството на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година, е да можем да го използваме, с цел да влияем на събитията и на световните процеси, които се развиват в границите на Европейски Съюз.

В началото на форума бяха дискутирани тематиките за изгодите, уроците и вероятностите за бъдещето от участието на България и Румъния в Европейски Съюз. Участниците разискваха какво е било въздействието върху жителите от участието. Какви са били изгодите и проблемите за хората от двете страни. Експертите проучиха още какви са били разликите в настройките на хората при започване на участието и по какъв начин са се трансформирали 10 години по-късно. Обсъдено беше по какъв начин с времето ентусиазмът на хората последователно е намалял.

Втората част на полемиката ще се концентрира върху подготовката на България за председателството на Съвета на Европейски Съюз.

Вижте повече в директното включване в обедните ни вести на кореспондента ни от Русе Виолета Никифорова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР