Румен Радев: Волейболът не е само титли и купи, а

...
Румен Радев: Волейболът не е само титли и купи, а
Коментари Харесай

Българският волейбол отпразнува своята 100-годишнина

Румен Радев: Волейболът не е единствено трофеи и купи, а хубост и великолепие

" Днес е ден на респект към всички ветерани. Тези, които сложиха основите на волейбола в България, които го трансфораха в международна мощ, които придвижиха тези славни обичаи и силата на българската школа през годините. Искам довечера да благодаря на всички вас. Затова, че запазвайки традициите, вие продължавате да ни вършиме горди, че сме българи. Дарявате ни с доста страсти и най-много с вяра за бъдещето, тъй като българският волейбол не е единствено трофеи и медали. Той освен построява невероятни физически качества. Волейболът изисква разсъдък, гради темперамент. Възпитава във воля и безрезервност. Възпитава в дух на почитание към съперника, в великодушие, в групова мисъл и в хармония, тъй като на първо място друго волейболът е хубост и великолепие ", разгласи президентът на България Румен Радев по време обилна гала, на която беше отпразнувана 100-годишнината на волейбола в България.

" Не са доста спортовете, които могат да се похвалят с такава славна история. Самият факт, че президентите и на международната, и на европейската федариции са тук измежду нас, е голямо самопризнание за приноса на страната ни към международния волейбол ", продължи президентът.

" Многобройни са златните мигове в славната история на българския волейбол. Всички тези триумфи на международно, европейско и олимпийско ниво трансфораха този атрактивен спорт в най-титулуван групов спорт у нас за всички времена ", сподели още Радев.

" Волейболът дава вяра, че има и друга, доста по-добра, доста по-смислена и вероятност пред нашата юноша. Приемам думите на господин Ганев, че би трябвало да върнем децата в залите като заричане. В мое лице имате съидейник ", приключи той.

В столичния хотел " Милениум " се събраха една плеяда персони, отдали живота си на играта в третия метър. Официалната церемония вечер бе публично открита от президента на БФ " Волейбол " Любомир Ганев, който даде обещание да работи, с цел да върне мъжкия и женския народен тим на страната ни в топ 10 в света.

“Тези 100 години за нас са ера на горделивост, на доста драми, на победи и паметни моменти за историята ”, разяснява той.

В зала беше още един президент на България - Петър Стоянов. Дойдоха още ръководителят на БОК Стефка Костадинова и служебният министър на спорта Весела Лечева.

За случая в столицата дойдоха президентът на Международната федерация по волейбол (FIVB) доктор Ари Граса и президентът на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) Александър Боричич. 

Сред отличените близо 100 митове тържеството почетоха именитият плеймейкър Димитър Каров, Таня Гогова, Верка Стоянова, Верка Николова, Димо Тонев, Цветана Божурина, Николай Иванов, Тони Зетова, Владо Николов и доста, доста други. 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР