Румен Радев веднага да смени служебния вътрешен министър Иван Демерджиев.

...
Румен Радев веднага да смени служебния вътрешен министър Иван Демерджиев.
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ поиска Радев незабавно да смени вътрешния министър Демерджиев

Румен Радев незабавно да смени служебния вътрешен министър Иван Демерджиев. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на ексклузивен брифинг в централата на партията. Поводът - убийството на граничния служител на реда през днешния ден.
 
В конференцията вземат участие заместник-председателите на партията Томислав Дончев и Даниел Митов и ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.
 
" Да не се учудвате на знамето на Северна Македония, незабавно по-късно започваме среща с външния им министър Буяр Османи ", съобщи при започване на конференцията Бойко Борисов.
 
Борисов изрази съболезнования към фамилията и околните на убития край Елхово граничен служител на реда Петър Бъчваров.
 
Бившият министър председател напомни, че преди 2 години това не е било тематика нито на българското общество, нито на Европейска комисия.
" Имахме нулева миграция тогава. Нямаше по какъв начин да се случи този случай. Имаме информация, че от турска страна има подадени сигнали, че техните каналджии стават все по-нагли, има сигнали за пукотевица с жандармерията. Изключително едва професионално управление на Министерство на вътрешните работи от две години. Радев би трябвало да смени неотложно Демерджиев ", разгласи Борисов.
 
" Представяте ли си в този момент Младен Маринов да е министър и да е на поста си. Две години имаме основен секретар, на който, в този момент да ви изпитам, не му знаете името ", обърна се водачът на ГЕРБ към публицистите.
 
" Само обикаля да каже какви ограничения ще вземе. Ама той към този момент толкоз месеци е на власт, основният секретар е на 2 години. Две години Рашков чегърта, след това пристигна Демерджиев и чегърта хората на Рашков. Само чегъртане. Резултатът е на всички места цялостно с мигранти. И да не подава оставка - това е безсрамие " отсече той.
 
" Благодаря на Радев,че демонстрира схващане,можеше да раздаде бързо мандатите, само че той през днешния ден го сподели - кой желае избори януари или февруари ", съобщи някогашният министър председател. 
 
" Днес парламентарната група на ГЕРБ/СДС, а и парламентарната група на Политическа партия демонстрираха напълно друго равнище - равнище, което чакат хората ", добави Борисов.
 
" От днешната среща какво виждам аз - има опция да се надгради доста, в случай че не слагаме кой с кой мандат и какво би направил. Тази посока би трябвало да се следва ".
 
" Има два метода оттук насетне - финансистите на двете партии да продължат договаряния на експертно равнище. Ако желаеме да дадем още по-голяма институционаност, би трябвало да поканим министъра на финансите и екипа му, както и отдела на Българска народна банка ", посочи той.
 
И напомни, че народът е споделил, че не може никой да направи независимо държавно управление. " Никакво его - без значение е с кой мандат ще се направи държавно управление - първи, втори или трети. Ако стигнем до съгласие, ще има държавно управление по политики и по този начин ще се върне парламентаризмът ", показа водачът на ГЕРБ.
 
По думите му би трябвало да се мисли за народа и за общото богатство, а не за егото на дадена партия. " Има огромен късмет. Благодаря на Радев за разбирателството ", сподели още Борисов.
 
На въпрос дали може да поддържат държавно управление с втория мандат, той съобщи: " Това е дразнещ въпрос. Няма значение с кой мандат ще е - първи, втори или трети. В момента е безсмислено да приказваме за мандати. Президентът даде време партиите да проявят разсъдък. Политическа партия дадоха доскоро брифинг за това, което ние приказваме - ето това са 17, 18 и 19 точка ".
 

 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР